Tulosta tämä sivu
Kotimaa

Sipilän mukaan vanhustenhoidossa tuloksen tekeminen ei voi olla ykkösarvo

Sipilän mielestä järjestys on se, että jos taloudellista ruuvia kiristetään palveluista ja hoidoista tinkimällä, niin silloin ollaan väärällä alalla.  LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI Sipilän mielestä järjestys on se, että jos taloudellista ruuvia kiristetään palveluista ja hoidoista tinkimällä, niin silloin ollaan väärällä alalla. LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI
Pääministeri Juha Sipilän (kesk.) mukaan vanhustenhoidossa arvojen pitää ohjata yrityksen toimintaa. Sipilä kommentoi vanhushoitokeskustelua tänään politiikan toimittajien yhdistyksen tilaisuudessa.

–  Arvojen mukaan pitää toimia, ja taloudellisen tuloksen tekeminen ei voi olla se ykkösarvo, vaan se on korkealaatuisen, hyvän, arvokkaan palvelun tarjoaminen. Jos järjestys on joku muu, mihin tämäntyyppiset tapaukset kyllä viittaavat, silloin pitää miettiä ollaanko oikealla toimialalla, Sipilä sanoi.

Sipilän mielestä järjestys on se, että jos taloudellista ruuvia kiristetään palveluista ja hoidoista tinkimällä, niin silloin ollaan väärällä alalla.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

"Siellä päivä, pari taitaa vielä mennä"

Viime vuosina isot pelurit ovat kasvaneet vauhdilla hoiva-alalla ja useat hoivayritykset ovat pääomasijoittajien omistuksessa. Sipilältä kysyttiin tilaisuudessa, onko pääomasijoittajan omistuksessa olevalla yrityksellä muuta mahdollisuutta kuin toimia tulos edellä.

–  Olen aika huolestuneesti seurannut viimeaikaista kehitystä. Yritysten arvostukset ovat niin korkealla tasolla suhteessa siihen tuloksen tekoon, että siellä on valtavat tulevaisuuden odotusarvot. Ja noita tulevaisuuden odotusarvoa ei voi tehdä mitenkään muuten kuin tuloksentekoa nostamalla. Jos tuloksentekoa nostetaan tinkimällä palveluista ja palvelun laadusta, niin silloin ollaan kyllä väärällä tiellä, Sipilä sanoi.

Sipilän mukaan tämäkin asia osoittaa, että sote-uudistus on enemmän kuin tarpeen.

–  Saamme leveämmät hartiat, parempi osaaminen sinne palvelujen ostamiseen, ulkoistamiseen ja myös valvontaan, Sipilä sanoi.

Perustuslakivaliokunta jatkoi jälleen tänään aamusta lausunnon tekemistä sote- ja maakuntauudistuksesta. Sipilä totesi politiikan toimittajien tilaisuudessa, ettei tiedä tarkkaan mikä perustuslakivaliokunnan käsittelytilanne on.

–  Se mitä julkisuudessa tietoja on tullut, niin päivä pari taitaa vielä mennä, Sipilä sanoi.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi