Sunnuntai, 15.9.2019 
Sirpa
Kotimaa

Vaasan keskussairaalan laaja päivystys vastatuulessa eduskunnassa

  • STT
Sote- ja maakuntauudistuksen kaatumisen jälkeen valiokunta otti kansalaisaloitteen Vaasan laajasta päivystyksestä uudelleen käsittelyyn. LEHTIKUVA / JOHANNES TERVO Sote- ja maakuntauudistuksen kaatumisen jälkeen valiokunta otti kansalaisaloitteen Vaasan laajasta päivystyksestä uudelleen käsittelyyn. LEHTIKUVA / JOHANNES TERVO
Kansalaisaloite Vaasan keskussairaalan laajasta päivystyksestä on jälleen vastatuulessa eduskunnassa.

Sosiaali- ja terveysvaliokunta päätti tänään alkaa valmistella mietintöä asiasta siltä pohjalta, että kansalaisaloite hylättäisiin. Samalla kuitenkin hyväksyttäisiin ponsi, jolla vedottaisiin seuraavaan hallitukseen, että asiaa edistettäisiin tulevalla vaalikaudella.

Valiokunnassa oli esillä myös kansalaisaloitteen hyväksymistä kannattavan mietinnön laatiminen. RKP:n kansanedustaja Veronica Rehn-Kivi kertoi kokouksen jälkeen, että hyväksymiskanta hävisi valiokunnan äänestyksessä äänin 10–7.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Valiokunnan puheenjohtaja Krista Kiuru (sd.) arvioi, että ponnella valiokunta ottaa melko vahvan kannan sen puolesta, että seuraavan hallituksen olisi hoidettava asia kuntoon.

–  Me olemme tätä asiaa jumpanneet tässä valiokunnassa pari–kolme vuotta, Kiuru sanoi ja huomautti asian olleen esillä sote-uudistuksenkin yhteydessä.

–  (Perustuslakivaliokunnan lausunnoissa) on tiukkaa tekstiä, joissa sanotaan ihan suoraan, että Vaasan sairaala tulisi hoitaa.

Sote- ja maakuntauudistuksen kaatumisen jälkeen valiokunta otti kansalaisaloitteen Vaasan laajasta päivystyksestä uudelleen käsittelyyn.

Mietintö on määrä saada valmiiksi huomenna aamupäivällä.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa