Sunnuntai, 15.9.2019 
Sirpa
Kotimaa

Amfetamiinin käyttö nousi ennätyslukemiin, paljastaa jätevesitutkimus

  • STT
Amfetamiinin käyttömäärät olivat viime vuonna suurimmat, mitä on koskaan jätevesitutkimuksessa kansallisesti mitattu. Kuvassa poliisin takavarikoimaa amfetamiinia. LEHTIKUVA / SISÄ-SUOMEN POLIISILAITOS Amfetamiinin käyttömäärät olivat viime vuonna suurimmat, mitä on koskaan jätevesitutkimuksessa kansallisesti mitattu. Kuvassa poliisin takavarikoimaa amfetamiinia. LEHTIKUVA / SISÄ-SUOMEN POLIISILAITOS
Amfetamiinia käytetään ennätyksellisen paljon, paljastaa Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen jätevesitutkimus. Amfetamiinin käyttömäärät olivat viime vuonna suurimmat, mitä on koskaan jätevesitutkimuksessa kansallisesti mitattu.

–  Amfetamiini on keskeinen huumausaine koko Suomessa, sanoo oikeustoksikologiayksikön päällikkö Teemu Gunnar THL:stä.

Myös kokaiinin käyttö on edelleen lisääntynyt, erityisesti eteläisen Suomen suurissa kaupungeissa. Jos määrää verrataan läntisen tai keskisen Euroopan maihin tai muihin Pohjoismaihin, kokaiinin suhteellinen osuus huumeiden kokonaiskäytöstä on Suomessa kuitenkin edelleen melko pieni.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Metamfetamiinin käyttö väheni viime vuonna edelleen useimmissa kaupungeissa vuoden 2016 ennätyksellisistä määristä.

Huumeiden käyttöä mitataan suurimpien kaupunkien jätevedestä. Viime vuonna tutkimukseen osallistui 23 kaupunkia lähialueineen.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa