Keskiviikko, 20.1.2021 
Sebastian
Kotimaa

Suomi-radan ja Turun tunnin junan hankeyhtiöiden perustaminen siirtyy vaalien yli

  • STT
Suomessa on vireillä useita suuria ratahankkeita. LEHTIKUVA / Vesa Moilanen Suomessa on vireillä useita suuria ratahankkeita. LEHTIKUVA / Vesa Moilanen
Kahden ratayhteyksiä kehittävän hankeyhtiön, Suomi-radan ja Turun tunnin junan perustaminen siirtyy seuraavalle hallituskaudelle, kertoo liikenneministeriö. Ministeriön mukaan se voi jatkaa hankeyhtiöiden valmistelua, mutta yhtiöiden osakassopimukset hyväksyy seuraava hallitus.

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) kommentoi asiaa STT:lle ennen kuin ministeriö tiedotti asiasta. Sipilän mukaan ratayhteyksiä kehittäviä hankeyhtiöitä pystytään valmistelemaan hyvin pitkälle. Sipilä myös huomautti, että eduskunnasta on olemassa kanta hankeyhtiöiden taakse.

–  Täytyy nyt huolellisesti tutkia se juridiikka, viedäänkö nämä sopimuksiin saakka tämän hallituksen toimesta. Olemme hyvin varovaisia, mitä päätetään tässä tilanteessa, Sipilä sanoi tänään.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Valtion perustama, tulevia suuria ratahankkeita kehittävä Pohjolan Rautatiet Oy voi kuitenkin perustaa Rail Baltica-, kalusto- ja kiinteistöyhtiöt. Liikenneministeriön mukaan asia selvisi tänään liikenne- ja viestintäministeri Anne Bernerin (kesk.) keskusteltua asiasta oikeuskansleri Tuomas Pöystin kanssa.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi