Keskiviikko, 20.1.2021 
Sebastian
Kotimaa

Ajokeli muuttuu huonoksi isossa osassa maata – viikonloppu on sateinen ja pilvinen

  • STT
Viikonloppu on ympäri Suomea sateinen ja pilvinen. Suuressa osassa maata sade tulee räntänä ja vetenä, mutta pohjoisessa on tiedossa myös lunta. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA Viikonloppu on ympäri Suomea sateinen ja pilvinen. Suuressa osassa maata sade tulee räntänä ja vetenä, mutta pohjoisessa on tiedossa myös lunta. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA
Ajokeli on tänään huono isossa osassa maata. Ajokeli on aamupäivästä alkaen huono Pohjois-Karjalassa ja Pohjois-Pohjanmaalta aina käsivarteen saakka.

Lumisade heikentää näkyvyyttä ja keskinopeudet ovat teillä tavallista alhaisempia.

Tieliikenteen olosuhteet heikentyvät illan aikana myös ympäri Pohjanmaata. Tämän lisäksi Pirkanmaalla, Kanta- ja Päijät-Hämeessä, Uudellamaalla sekä Kymenlaakson alueella on illan aikana huono ajokeli.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Viikonloppu on ympäri Suomea sateinen ja pilvinen. Suuressa osassa maata sade tulee räntänä ja vetenä, mutta pohjoisessa on tiedossa myös lunta. Sade voi vaihtua lumeksi etelässäkin yöllä ja aamulla.

Sumua voi esiintyä ympäri maata.

–  Jos jossain viikonlopun aikana aurinko paistaa, niin lauantaina ja sunnuntaina Pohjois-Lapissa ja varsinkin käsivarren alueella. Siellä on auringonpaistetta ja kylmempiä lämpötiloja luvassa. Muualla maassa pilvinen ja sateinen sää jatkuu viikonlopun ajan, kertoo päivystävä meteorologi Paavo Korpela Ilmatieteen laitokselta.

Sade taukoaa hetkellisesti sunnuntaina, mutta uusi sadealue siirtyy Suomen ylle sunnuntain aikana.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi