Maanantai, 27.5.2019 
Ritva
Kotimaa

LähiTapiola: Pohjois-Karjalassa runsaasti henkilöuhreja liikenteessä

  • Arttu Koistinen
  • Jarno Artika
Kuvituskuva Kuvituskuva
Pohjois-Karjalassa sattui vuonna 2017 yhteensä 2 490 liikennevahinkoa. Asukasmäärään suhteutettuna onnettomuuksia sattuu eniten Joensuussa, mutta henkilöuhreja aiheutuu eniten Ilomantsissa, LähiTapiola Itä tiedottaa.

Liikenneonnettomuuksissa Pohjois-Karjalassa kuoli ja loukkaantui 754 henkilöä.

- Liikennevahinkojen kokonaismäärä suhteutettuna asukaslukuun on Joensuussa hieman maan keskiarvoa korkeampi, kun taas muissa Pohjois-Karjalan kunnissa onnettomuuksia sattuu keskiarvoa vähemmän, tiedotteessa kerrotaan.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Joensuussa vahinkoja sattui 18 kappaletta tuhatta asukasta kohti, kun Suomessa kokonaisuutena vahinkojen määrä on 17,1 kappaletta tuhatta asukasta kohti.

LähiTapiolan mukaan vähiten vahinkoja sattuu Valtimolla, jossa onnettomuuksien määrä oli 8 kappaletta tuhatta asukasta kohti.

Tiedot perustuvat Onnettomuustietoinstituutin lukuihin vuonna 2017 liikennevakuutuksesta korvatuista vahingoista.

- Huolestuttavaa on kuitenkin se, että Pohjois-Karjalassa onnettomuudet vaativat ihmisuhreja maan keskiarvoa enemmän. Asukaslukuun nähden eniten liikennevahingoissa kuoli ja loukkaantui ihmisiä Ilomantsissa, jossa luku on 6,9 henkilöä tuhatta asukasta kohti. Koko maan keskiarvo on 4,2 henkilöä, tiedotteessa todetaan.

LähiTapiola Idän asiakkaat hakivat vuonna 2018 korvauksia yhteensä 8 043 ajoneuvovahingosta, joista liikennevakuutuksen piiriin kuului 1 599 vahinkoa ja loput 6 444 olivat kaskovahinkoja.

LähiTapiola Itä toimii Pohjois-Karjalassa sekä Ylä- ja Koillis-Savossa.

- Kaikkein yleisimmin kaskon korvausta haettiin autopalveluturvasta eli ajoneuvon hinauksesta korjaamolle. Näitä oli kaikkiaan 27,6 prosenttia vahingoista. Toiseksi yleisin oli kolarointi, joita sattui 1 789 kappaletta eli 22,2 prosenttia ilmoitetuista vahingoista.

- Hirvieläinvahinkoja sattui 108 kappaletta, ilkivaltatapauksia 137 ja varkauksia 85 kappaletta, tiedotteessa ilmoitetaan.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa