Sunnuntai, 18.8.2019 
Leevi
Kotimaa

Poliisi epäilee Qatar Airwaysin perämiestä ja stuerttia ilmaliikennejuopumuksesta – kone oli lähdössä aamulla Helsinki-Vantaalta

  • STT
Poliisi sai aamulla puoli yhdeksän aikaan tehtävän Helsinki-Vantaan lentoasemalle. Arkistokuva. LEHTIKUVA / MIKKO STIG Poliisi sai aamulla puoli yhdeksän aikaan tehtävän Helsinki-Vantaan lentoasemalle. Arkistokuva. LEHTIKUVA / MIKKO STIG
Poliisi epäilee lentoyhtiö Qatar Airwaysin perämiestä ja stuerttia ilmaliikennejuopumuksesta Helsinki-Vantaalla.

Itä-Uudenmaan poliisi kertoo saaneensa aamulla puoli yhdeksän aikaan tehtävän Helsinki-Vantaan lentoasemalle, jossa Qatar Airwaysin lennolle lähdössä olevan koneen perämies ja stuertti olivat ilmoituksen mukaan vaikuttaneet päihtyneiltä. Molemmat epäillyt ovat miehiä.

Lennon piti lähteä tänään aamupäivällä kello 9.50 Helsinki-Vantaalta kohti Qatarin pääkaupunkia Dohaa, mutta lähtö on viivästynyt ja arvioitu lähtöaika on nyt kello 22.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Viivästyneen Dohan-lennon lentonumerot ovat QR304 ja AY6003. Näistä jälkimmäinen on Finnairin lentonumero, eli lento kuuluu Finnairin ja Qatar Airwaysin Oneworld-yhteistyöhön.

Finnairin mediasuhteista vastaavan johtajan Päivyt Tallqvistin mukaan Finnair ei kommentoi tapausta, vaan asia kuuluu operoivalle lentoyhtiölle eli Qatar Airwaysille.

Lentoasemayhtiö Finavian viestinnästä kerrotaan STT:lle, että matkustajat eivät olleet ehtineet aloittaa nousemista Qatar Airwaysin koneeseen.

Tapahtuman selvittäminen on vielä kesken, poliisi kertoo tiedotteessa. STT ei ole tavoittanut poliisin tutkinnanjohtajaa kommentoimaan asiaa.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa