Sunnuntai, 18.8.2019 
Leevi
Kotimaa

Sää jatkuu lämpimänä – "Kuivuus taitaa jatkua monta päivää"

  • STT
Etelä-Suomessa on sääennusteen mukaan sunnuntainakin melko aurinkoista. LEHTIKUVA / Martti Kainulainen Etelä-Suomessa on sääennusteen mukaan sunnuntainakin melko aurinkoista. LEHTIKUVA / Martti Kainulainen
Aurinko paistaa tänään Itä-Suomessa, ja sää muuttuu selkeämmäksi myös Pohjois-Suomessa, kerrotaan Ilmatieteen laitokselta. Länsi-Suomessa on hieman pilvisempää.

–  Koko maassa on käytännössä poutaa. Pohjanmaalla ja ehkä Etelä-Suomessakin lämpötila nousee ylimmillään jonnekin 15–16 asteen vaiheille. Idässä on vähän kylmempää, päivystävä meteorologi Ari Mustala kertoo.

Myös Länsi-Lapissa kivutaan yli 10 asteen, kun lämpötilat keikkuvat 12–13 asteen välillä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Huomenna tuuli voimistuu ja sateita kulkee Pohjois-Suomen yli lämpötilan liikkuessa 10 asteen vaiheilla. Etelä-Suomessa on sunnuntainakin melko aurinkoista, ja lämpötila kohoaa parhaimmillaan 15 asteeseen.

Toisena pääsiäispäivänä eli maanantaina Etelä- ja Keski-Suomessa on melko aurinkoista, kun taas Pohjois-Suomessa on pilvisempää. Sateita maanantaille ei juuri ole luvassa.

Niin Ilmatieteen laitos kuin pelastuslaitokset ovat varoitelleet kuivasta maastosta ja ruohikkopalovaarasta, mutta apua sateen muodossa ei luvassa hetkeen.

–  Jos korkeapaine pitää pintansa, menevät sateet enemmänkin ensi viikon loppupuolelle. Varsinkin tiistaina ja keskiviikkona on melko lämmintä. Loppuviikosta joitain sateita voi nousta etelästä. Kuivuus taitaa jatkua monta päivää.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa