Lauantai, 20.7.2019 
Maarit, Reetta, Reeta
Kotimaa

Raskas liikenne keskiviikkona poliisin tehovalvonnassa

  • STT
Valvonta kohdistuu erityisesti ajo- ja lepoaikojen noudattamiseen, ajoneuvojen kuntoon sekä kuorman kiinnitykseen. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN Valvonta kohdistuu erityisesti ajo- ja lepoaikojen noudattamiseen, ajoneuvojen kuntoon sekä kuorman kiinnitykseen. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN
Poliisi valvoo raskasta liikennettä tehostetusti vuorokauden ajan. Tehovalvonta alkaa tänään keskiviikkona aamukuudelta ja jatkuu torstaiaamuun asti.

Valvonta kohdistuu erityisesti ajo- ja lepoaikojen noudattamiseen, ajoneuvojen kuntoon sekä kuorman kiinnitykseen. Viime vuoden vastaavassa tehovalvonnassa poliisi tarkasti noin yhdeksänsataa autoa ja vakavia puutteita löytyi noin 150 tapauksessa.

Vuosittain poliisi tekee lepo-aikatarkastuksia noin 22  000. Useampi kuin joka kymmenes tarkastus johtaa sakkoihin.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Tavaraliikenteen lisäksi poliisi valvoo tilausbusseja. Niissä huomion kohteena on muun muassa turvavöiden käyttö.

–  Linja-autolla matkustettaessahan on muistettava, että turvavyötä on käytettävä, mikäli sellainen istuinpaikalta löytyy, poliisitarkastaja Kari Onninen Poliisihallituksesta sanoo. Liikenneturvan kyselyn mukaan vain noin puolet linja-autojen matkustajista kertoo käyttävänsä turvavyötä linja-autossa.

Linja-autoissa turvavyöt ovat olleet pakolliset jo vuodesta 2006. Vaatimus ei koske paikallisliikenteen busseja, joissa on paikkoja seisovillekin matkustajille.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa