Torstai, 28.5.2020 
Alma
Kotimaa

Pelastuslaitos polttaa Porissa palavan kerrostalon ullakkoa hallitusti, palossa ei tiettävästi uhreja

  • STT
Porin kerrostalopalo riehuu edelleen. Pelastuslaitos kertoi STT:lle illalla kahdeksalta, että kerrostalon ullakkoa poltetaan hallitusti. Ullakko palaa edelleen koko pituudeltaan. Muualle rakennukseen liekit eivät ole levinneet.

–  Ullakolla pitäisi olla aika hyvä rakenteellinen suojaus ylimpiin asuntoihin. Poltetaan hallitusti ullakkoa nyt. Paloa hillitään ja vesivahingot koitetaan saada mahdollisimman pieniksi, kertoo valmiussuunnittelija Tiina Kielinen Satakunnan pelastuslaitokselta.

Kielisen mukaan kaikkein pahiten palaneesta osasta valuu kuitenkin vettä alaspäin silminnähtävän paljon, mutta myös veden tulosta pyritään selviämään hallitusti.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Keskusaukion laidalla sijaitsevan yhdeksänkerroksisen Keskuskartano-nimisen talon syttymissyy ei ole tällä hetkellä pelastuslaitoksen tiedossa. Kielinen arvioi tulipalon lähteneen ullakon keskiosista. Ullakolla on Kielisen mukaan saunatiloja ja häkkivarastoja.

Asukkaat evakuoitu

Kaikkien 162 asunnon asukkaat on evakuoitu ja koottu telttaan läheisen niin sanotun Tyttöjen vanhan ammattikoulun pihalle. Majoitusta tarvitsevat asukkaat evakuoidaan myöhemmin Yyterin hotelliin.

Hälytys palosta tuli puoli kuuden aikaan illalla.

Kotinsa ikkunoista tilannetta seurannut Riitta Mäkelä kertoi ennen iltaseitsemää, että tulipalo levisi jatkuvasti rakennuksen kattoa pitkin.

Mäkelä kertoi liekkien lyövän katon läpi. Paikalla oli tikasauto, jonka huipulta yksi palomies suihkutti vettä liekkejä päin. Paikalle oli Mäkelän mukaan saapunut myös toinen tikasauto.

Mäkelän mukaan talon katon tietämillä on tehty viime aikoina jotain "hommia".

Tulipalo on rakennuksen korkeammassa osassa, jossa on Mäkelän mukaan vain asuinhuoneistoja. Talo oli hänen mukaansa valmistuessaan pohjoismaiden suurin vuokratalo.

Tulipalosta levisi Mäkelän mukaan sankka savu itä-Poria kohti.

–  Koko ajan tulee lisää (pelastusajoneuvoja). Monta paloautoa ja ambulansseja on myös, Mäkelä kuvaili tilannetta alkuillasta.

Talo sijaitsee Rautatienpuistokadulla Porin keskustan läheisyydessä. Talossa on myös toimitiloja, ja siinä toimivat muun muassa hotelli ja ravintola Amado.

Pelastuslaitos: Välttäkää liikkumista alueella

Satakunnan pelastuslaitos kehotti Twitterissä välttämään turhaa liikkumista Satakunnan-, Itsenäisyyden- ja Presidentinpuistokatujen välisellä alueella, jotta pelastajat saavat työrauhan.

Pelastuslaitos neuvoi yhdeksän aikaan naapuritalojen asukkaita sulkemaan ilmastoinnin ja ikkunat. Jos asunnossa on savua, sieltä pitää poistua ja ilmoittaa asiasta pelastusviranomaisille.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa