Lauantai, 30.5.2020 
Pasi
Maakunta

Majava puri itäsiperianlaika Jeppeä jalkaan Pohjois-Karjalassa, kuukausien päästä haava vei Jepeltä hengen – omistajalle syyte

  • STT
Koiralle kohtalokas majavanpurema tapahtui vuosi sitten Pohjois-Karjalassa. Kuvan majava ei liity tapaukseen. Lehtikuva / Jaakko Asikainen Koiralle kohtalokas majavanpurema tapahtui vuosi sitten Pohjois-Karjalassa. Kuvan majava ei liity tapaukseen. Lehtikuva / Jaakko Asikainen

Kihlakunnansyyttäjä vaatii käräjäoikeudessa rangaistusta eläinsuojelurikoksesta miehelle, jonka koiralta majavan purema vei hengen. Syytekirjelmän mukaan majava puri miehen koiraa, itäsiperianlaika Jeppeä toukokuussa 2018 Pohjois-Karjalassa.

Isäntä käytti koiraa eläinlääkärissä, jossa koiran haava sidottiin ja puhdistettiin. Koira sai myös antibioottikuurin ja kipulääkettä.

Syyttäjän mukaan koira "jäkersi" elokuun puoliväliin mennessä takajalkansa varvasosan kuolioon ja lääkäri esitti isännälle vaihtoehdoiksi koiran takajalan amputaatiota tai eutanasiaa eli lopettamista.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Isäntä ei syyttäjän mukaan suostunut kumpaankaan ja eläinsuojelutarkastuksella lokakuussa koira oli purrut jalkansa poikki, iho oli tulehtunut ja koira oli nuollut tynkää. Koira lopetettiin tarkastuskäynnillä.

Syyttäjän mukaan koiralla ei käytetty kauluria tai estetty sitä nuolemasta haavaa. Syyttäjä katsoo, että koiran hoito ei ollut asianmukaista ja vaatii miehelle sakkoja.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa