Lauantai, 6.6.2020 
Kyösti, Kustaa, Kustavi
Kotimaa

Perussuomalaisten Huhtasaari neuvottelee oikeistopopulistien liittoumasta Italiassa

  • STT
Tapaaminen koskee uuden oikeistopopulistisen ryhmän perustamista EU-parlamenttiin. LEHTIKUVA / Laura Ukkonen Tapaaminen koskee uuden oikeistopopulistisen ryhmän perustamista EU-parlamenttiin. LEHTIKUVA / Laura Ukkonen
Perussuomalaisten varapuheenjohtaja ja eurovaaliehdokas Laura Huhtasaari tapaa tänään Euroopan laitaoikeistopuolueita Italiassa Milanossa. Tapaamista isännöi Lega-puolueen Matteo Salvini.

Paikalla on Huhtasaaren mukaan kollegoita ainakin Itävallan FPÖ-puolueesta, Tanskasta kansanpuolueesta, Saksan AfD:stä ja Viron Ekrestä.

Tapaaminen koskee uuden oikeistopopulistisen ryhmän perustamista EU-parlamenttiin. Perussuomalaiset on nimennyt tavoitteekseen, että se istuisi samassa ryhmässä muun muassa AfD:n ja Legan kanssa vaalien jälkeen.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Salvinin puuhaamaan uuteen parlamenttiryhmään olisi liittymässä näillä näkymin myös Ranskan Marine Le Penin Kansallinen liittouma.

Perussuomalaiset kuuluu nykyisin EU-parlamentissa Euroopan konservatiivien ja reformistien (ECR) ryhmään yhdessä esimerkiksi brittikonservatiivien ja ruotsidemokraattien kanssa. AfD puolestaan kuuluu tällä hetkellä Vapauden ja suoran demokratian Eurooppa -ryhmään (EFDD) ja Lega Kansakuntien ja vapauden Eurooppa -ryhmään (ENF).

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa