Keskiviikko, 5.8.2020 
Salme, Sanelma
Kotimaa

Perussuomalaiset nuoret tviittasivat, valtionavustus vaarassa - näin yhdistyksen joensuulainen puheenjohtaja selittää kohupäivitystä Iltalehdessä

  • STT, Jani Leinonen
  • Vesa Moilanen / Lehtikuva
Perussuomalaisten nuorten puheenjohtaja Asseri Kinnunen. Perussuomalaisten nuorten puheenjohtaja Asseri Kinnunen.

Opetus- ja kulttuuriministeriö harkitsee valtionavun epäämistä perussuomalaisilta nuorilta, kertoo Uusi Suomi. Syynä on perussuomalaisten nuorten loukkaavaksi koettu Twitter-viesti.

Tviitissä kehotetaan äänestämään EU-vaaleissa perussuomalaisia, jotta Suomen tulevaisuus ei näyttäisi tviittiin liitetyn kuvan kaltaiselta tummaihoiselta perheeltä.

Perussuomalaisille nuorille myönnetty tuki on tänä vuonna 115 000 euroa. Uuden Suomen mukaan viranomaiset voivat keskeyttää avustuksen maksamisen, jos on aihetta epäillä, ettei avustuksen saaja toimi lain edellyttämällä tavalla.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Perussuomalaisten nuorten toiminta on herättänyt kritiikkiä myös perussuomalaisten kansanedustajien keskuudessa. Alla perussuomalaisten nuorten rasistiseksi koettu tviitti.

Perussuomalaisten nuorten puheenjohtaja on joensuulainen eurovaaliehdokas Asseri Kinnunen. Kinnunen sanoo Iltalehdessä, että tviitin ja kuvajaon tarkoituksena oli herättää keskustelua Euroopan ja Suomen tulevaisuudesta.

 – Sehän on siis Euroopan parlamentin maksama propagandamainos, jossa kehotetaan päättämään Euroopan tulevaisuudesta, haluttiin sitten herättää keskustelua aiheesta, että päättääkö Suomen tulevaisuudesta Euroopan unioni vai Suomi itse. Perussuomalaisten mielestä tärkeää on, että Suomen tulevaisuudesta päättää Suomi itse, Kinnunen toteaa.

Iltalehden haastattelema rasismitutkija Anna Rastas ei Kinnusen selityksiä hyväksy vaan toteaa kuvajaon olevan rasistinen. Kuvajaosta on tehty myös rikosilmoitus poliisille.

– Kärki oli siinä, että herätetään keskustelua. Viestinnässä toistettiin alkuperäisen mainoksen toive, että päätä Euroopan tulevaisuudesta, ja perussuomalaisille nuorille on tärkeää, että Suomen tulevaisuudesta päättää suomalaiset kaikilla politiikan osa-alueilla, Kinnunen jatkaa. 

Lähteet: Iltalehti ja Uusi Suomi

Lue lisää:

Halla-aho osasta PS-nuoria: "Nämä ihmiset ovat väärässä puolueessa"

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi