Keskiviikko, 5.8.2020 
Salme, Sanelma
Kotimaa

Nuorta miestä ja tyttöä syytetään liikuntarajoitteisen naisen murhasta, tyttö oli epäillyn teon aikaan 15-vuotias

  • STT
Syyttäjä vaatii Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa kahdelle nuorelle rangaistusta liikuntarajoitteisen naisen murhasta. Syytekirjelmän mukaan tekoaikaan 15- ja 23-vuotiaat syytetyt murhasivat pyörätuolissa olleen naisen raa'asti tämän kotona Salossa viime marraskuussa.

Syyttäjän mukaan nuori mies ja teini-ikäinen tyttö vetivät naisen pyörätuolista lattialle, potkivat ja hakkasivat tätä, heittivät tämän päälle peilin ja mikroaaltouunin ja viilsivät naiselta kaulan auki.

Syyttäjä vaatii tekoaikaan 15-vuotiaalle tytölle vähintään kymmenen vuoden vankeutta ja vanhemmalle elinkautista. Vanhempi myöntää haastehakemuksen mukaan muun muassa lyömisen ja potkimisen ja nuorempi veitsellä lyömisen.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

"Im

Kirjallisten vastaustensa mukaan kumpikin syytetty kiistää syyllistyneensä murhaan. Mies kiistää pistäneensä tai viiltäneensä naista veitsellä.

–  (Syytetty) myöntää lyöneensä ja potkineensa uhria sekä vetäneensä tämän alas pyörätuolista ja heittäneensä peilin ja mikroaaltouunin uhrin päälle. Myöntämällään toiminnalla (syytetty) katsoo syyllistyneensä pahoinpitelyyn tai enintään törkeään pahoinpitelyyn. Toiminta on tapahtunut ilman erityistä harkintaa tai ajattelua ja ollut impulsiivista, miehen vastauksessa todetaan.

Myös tyttö myöntää syyllistyneensä pahoinpitelyyn. Hän kertoo vastauksessa syyksi sen, että uhri olisi haukkunut hänen perhettään.

–  Syytetty on lopulta hermostunut tästä, menettänyt malttinsa ja äkkipikaistuksissaan lyönyt kerran tai pari veitsellä uhria, vastauksessa sanotaan.

Puolustuksen mukaan tyttö kuitenkin pyrki estämään 23-vuotiaan miehen väkivallan uhria kohtaan. Hän pyrki vastauksensa mukaan myös auttamaan uhria ja hälyttämään tälle apua, vaikka tilanne tuntui toivottomalta. Vastauksen mukaan hän myös pyrki suojelemaan 23-vuotiasta poliisikuulusteluissa, jotta tämä saisi täysi-ikäisenä kevyemmän tuomion.

–  Syytetty on nuoren ikänsä, tapahtuman järkytyksen ja (23-vuotiasta) kohtaan tuntemansa suojelutarpeen takia ymmärtämättömyyttään kertonut esitutkinnan alkuvaiheissa tehneensä enemmän väkivaltaa uhria kohtaan kuin todellisuudessa on tapahtunut.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi