Tiistai, 17.9.2019 
Aila, Aili
Kotimaa

Raiskauslain muutokseen pyrkivä Suostumus2018-kansalaisaloite luovutettiin eduskunnalle

  • STT
Kansalaisaloitteen tavoitteena oli raiskauksen määrittely rikoslaissa suostumuksen puutteen, ei käytetyn väkivallan tai sillä uhkaamisen kautta. Lehtikuva/ Markku Ulander Kansalaisaloitteen tavoitteena oli raiskauksen määrittely rikoslaissa suostumuksen puutteen, ei käytetyn väkivallan tai sillä uhkaamisen kautta. Lehtikuva/ Markku Ulander
Raiskauslainsäädännön muutokseen tähtäävä Suostumus2018-kansalaisaloite on luovutettu eduskunnalle. Aloite keräsi joulukuun alkuun mennessä yli 55  000 allekirjoitusta.

Kansalaisaloitteen tavoitteena oli raiskauksen määrittely rikoslaissa suostumuksen puutteen, ei käytetyn väkivallan tai sillä uhkaamisen kautta. Kampanjaa veti sittemmin kansanedustajaksi valittu Iiris Suomela (vihr.)

Uuteen hallitusohjelmaan on jo kirjattu raiskauslain muuttaminen siten, että lähtökohtana on koskemattomuus ja seksuaalinen itsemääräämisoikeus.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

–  Me haluamme varmistaa, että jokaisen oikeus päättää omasta kehostaan turvataan uudistuksen myötä täysimääräisesti. Kun aloimme tekemään Suostumus-kampanjaa, en olisi uskonut, että aloitteen tavoitteet kirjataan hallitusohjelmaan 1,5 vuotta myöhemmin, sanoi Suomela tiedotteessa.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa