Lauantai, 6.6.2020 
Kyösti, Kustaa, Kustavi
Kotimaa

Syyttäjä: Parkanon murhasyytetty viilsi puukolla uhrinsa kaulan auki metsässä – poltti ruumista useiden päivien ajan

  • STT
Syyttäjä vaatii 32-vuotiaalle miehelle elinkautista vankeusrangaistusta 21-vuotiaan nuorukaisen murhasta Parkanossa viime joulukuussa. Syyttäjän mukaan syytetty hakkasi uhriaan mökin pihassa, kuljetti tämän auton takakontissa metsään ja veti siellä puukolla uhrin kaulan auki. Sen jälkeen hän siirsi 35-vuotiaan miehen kanssa ruumiin toiseen paikkaan, hakkasi ruumista kirveellä ja poltti ruumista risukasan päällä useita päiviä. Ruumis löytyi metsästä helmikuussa.

32-vuotias myöntää viiltäneensä uhrilta kurkun auki, mutta kiistää kirjallisen vastauksensa perusteella syyllistyneensä murhaan. Hän myöntää syyllistyneensä korkeintaan tappoon. Hänen mukaansa mukana ollut 17-vuotias tyttö löi uhria yllättäen puukolla kylkeen niin voimakkaasti, että hän halusi omalla toiminnallaan päästää urin kärsimyksistään. Hän kiistää uhrin pahoinpitelemisen ja myöntää polttaneensa ruumiin.

Syyttäjä on eri mieltä tytön osuudesta. Tytön syytetään viiltäneen puukolla vertavuotavan haavan uhrin kainalon alle. Syyttäjän mukaan kyse on pahoinpitelystä. Tyttö taas sanoo, ettei hän ainakaan tahallaan ole aiheuttanut haavaa. Tyttöä syytetään myös avunannosta hautarauhan rikkomiseen nuorena henkilönä, sillä tämä oli vienyt risuja poltettavaksi ruumiin polttopaikalle.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Osallistumisesta ruumiin hävittämiseen tai rikoksentekijän suojelemiseen ovat syytteessä myös tapahtuma-aikaan 35- ja 67 -vuotiaat miehet.

Muut syytetyt auttoivat 32-vuotiasta

67-vuotias mies on myöntää tuoneensa polttamispaikalle polttoainetta ja sen, että 32-vuotiaan puukko oli hänen autonsa istuimen alla. Häntä syytetään rikoksentekijän suojelemisesta ja avunannosta hautarauhan rikkomiseen, mutta hän kiistää teot. Hänen mukaansa hän ei tiennyt henkirikoksesta.

35-vuotiasta syytetään hautarauhan rikkomisesta ja rikoksentekijän suojelemisesta. Hän on myöntänyt haastehakemuksen mukaan osallistuneensa ruumiin siirtämiseen pääsyytetyn kanssa. Hän kuitenkin kiistää oikeudessa suojelleensa rikoksentekijää hävittämällä pääsyytetyn ja uhrin vaatteita polttamalla, kuten syyttäjä katsoo.

Tytölle ja 67-vuotiaalle miehelle vaaditaan ehdollista vankeutta ja 35-vuotiaalle ehdotonta vankeutta hänen aikaisemman rikollisuutensa takia.

Pääsyytetty ampui aiemmin poliiseja kohti kiväärillä

32-vuotias mies on aiemminkin ollut tekemisissä oikeusjärjestelmän kanssa. Asiat ovat liittyneet muun muassa päihteidenkäyttöön. Pirkanmaan käräjäoikeuden tietojen mukaan raskain rikosnimike, jolla hänet on tuomittu käräjäoikeudessa, on murhan yritys.

Hänet tuomittiin käräjillä muun muassa murhan yrityksestä vuonna 2005, mutta Turun hovioikeus päätyi lievempään rikosnimikkeeseen. Hänet tuomittiin samaisena vuonna hovissa muun muassa vaaran aiheuttamisesta.

Tuomion taustalla olivat tapahtumat Parkanossa tammikuussa 2005. Mies riehui humalassa ja uhkasi aseella paikalle tulleita kahta poliisia. Kiinnioton aikana hän ampui sisätiloissa haulikolla ja sotilaskiväärillä. Väliseinän läpi tunkeutunut kiväärin luoti meni toisen poliisin läheltä.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa