Torstai, 13.8.2020 
Jesse, Okko
Kotimaa

Vekaranjärven varuskuntaravintolan työsyrjintäjutussa tänään ratkaisu

  • STT
Vekaranjärven työsyrjintäepäilyä on käsitelty Helsingin kärjäoikeudessa. Lehtikuva / Laura Ukkonen Vekaranjärven työsyrjintäepäilyä on käsitelty Helsingin kärjäoikeudessa. Lehtikuva / Laura Ukkonen
Venäjän kaksoiskansalaisen epäillyssä työsyrjintäjutussa annetaan tänään tuomio. Oikeudenkäynnissä on kysymys siitä, syyllistyikö vuokrayrityksen työntekijä syrjintään ilmoittaessaan Vekaranjärven varuskuntaravintolasta keittiöapulaisen paikkaa hakeneelle naiselle, että kaksoiskansalainen ei kelpaa.

Varuskuntaravintolaa pyörittää Leijona Catering, jonka puolesta syytetty hoiti rekrytointia.

Syyttäjä vaatii miehelle sakkorangaistusta Helsingin käräjäoikeudessa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Mies kiistää syyllistyneensä asiassa mihinkään rikokseen. Hän sanoo toimineensa ainoastaan saamiensa ohjeiden mukaisesti. Hän oli kertomansa mukaan saanut käsityksensä aiemman rekrytoinnin aikana. Mies sanoi oikeudessa, että oli vain noudattanut varuskunnan turvallisuusupseerin ohjeistusta.

Miehen mukaan rekrytointiyritys oli vuonna 2016 välittänyt Leijona Cateringille työntekijäksi kaksoiskansalaisen. Tällöin vuokratyöntekijä oli ollut töissä vain yhden päivän, ja ravintolapäällikkö oli ilmoittanut rekrytointiyritykselle kaksoiskansalaisten kelpaamattomuudesta.

–  Leijona Cateringin ravintolapäällikkö soitti ja ilmoitti, että turvallisuusupseeri oli näin sanonut, mies sanoi.

Syyttäjä päätti jo aiemmin olla nostamatta syytteitä jutussa aiemmin epäiltyjä vastaan.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi