Perjantai, 13.12.2019 
Seija
Kotimaa

Ulvilan Cannonball-pomon huumekauppatuomio koveni hovissa

  • STT
Ulvilan Cannonballin johtajana toimineen miehen huumetuomio koveni Vaasan hovioikeudessa.  LEHTIKUVA / HANDOUT Ulvilan Cannonballin johtajana toimineen miehen huumetuomio koveni Vaasan hovioikeudessa. LEHTIKUVA / HANDOUT
Ulvilan Cannonballin johtajana toimineen miehen huumetuomio koveni Vaasan hovioikeudessa. Tino Zerak Ilmari Raja tuomittiin hovissa 11 vuoteen vankeutta. Oikeuden mukaan Raja pyöritti Tor-verkossa olleilla Vauhtimaja- ja Vauhtitaivas -myyntipaikoilla laajaa huumekauppaa yhdessä toisen päätekijän kanssa. Netissä myytiin amfetamiinia ja ekstaasitabletteja.

Toinen päätekijä oli jengin johtajiston jäsen Janne Tapio Alamäki, jonka kymmenen vuoden vankeusrangaistus pysyi ennallaan.

Käräjäoikeus oli tuominnut Rajalle huomattavasti lyhyemmän, 4,5 vuoden tuomion muun muassa törkeästä huumausainerikoksesta sekä avunannosta toiseen törkeään huumausainerikokseen. Hovioikeus kuitenkin katsoi, että Raja oli varsinainen tekijä kahdessa törkeässä huumerikoksessa, ei vain yhdessä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

–  Raja ja Alamäki ovat tehneet rikoksen yhdessä saman Cannonball MC Ulvila järjestäytyneen rikollisryhmän jäseninä ja osana sen toimintaa, hovioikeus kirjoittaa tuomiossa.

Oikeuden mukaan Alamäki sai myynnistä 7,5 prosentin osuuden ja pääosa rikoshyödystä päätyi Rajalle.

Oikeuden mukaan amfetamiinia levitettiin muun muassa MC Cannonballin Ulvilan kerhotiloissa ja Liedon Zoolandian parkkipaikalla. Zoolandia on huvipuisto ja eläintarha. Käräjäoikeus oli tuominnut jutussa toistakymmentä ihmistä, joista vain osa valitti hovioikeuteen. Marko Viljo Juhanni Viitasen tuomio aleni 2,5 vuoden vankeudesta 1 vuoteen 10 kuukauteen ehdollista.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa
  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa