Tulosta tämä sivu
Kotimaa

Vuokralaisella voi olla oikeus hellealennukseen, jos kodista tulee pätsi

Sosiaali- ja terveysministeriön asetuksessa sanotaan, että asuinhuoneistojen maksimilämpötila saisi olla 32 astetta. LEHTIKUVA / MARKKU ULANDER Sosiaali- ja terveysministeriön asetuksessa sanotaan, että asuinhuoneistojen maksimilämpötila saisi olla 32 astetta. LEHTIKUVA / MARKKU ULANDER
Vuokralaisella voi olla oikeus saada alennusta asuntonsa vuokrasta, mikäli helteinen sää kuumentaa kodin. Asuntojen huoneilman lämpötila ei kesälläkään saisi ylittää 32:ta astetta.

Suomen Vuokranantajat muistuttaa, että vuokralaisella on oikeus vuokranalennukseen, jos asunto on puutteellisessa kunnossa. Myös liian korkea lämpötila voi olla alennukseen oikeuttava puute.

Sopiva alennus olisi vuokranantajien mukaan noin 10–20 prosenttia vuokran määrästä siltä ajalta, kun lämpötila on ylittänyt 32 astetta.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Sosiaali- ja terveysministeriön asetuksessa sanotaan, että asuinhuoneistojen maksimilämpötila saisi olla 32 astetta. Sama koskee päiväkoteja ja kouluja sekä muita oppilaitoksia.

Palvelutaloissa ja vanhainkodeissa ylin lämpötila saa olla 30 astetta. Nämä raja-arvot koskevat kesäkautta. Talvella lämmityskaudella huoneilman korkeimmat sallitut lämpötilarajat ovat 26 astetta.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi