Keskiviikko, 22.1.2020 
Visa
Kotimaa

Terhi Kiemunki erotettiin perussuomalaisten valtuustoryhmästä Tampereella – taustalla kansallismielisten kesäleiri

  • STT
Terhi Kiemunki. Lehtikuva / Kalle Parkkinen Terhi Kiemunki. Lehtikuva / Kalle Parkkinen
Tamperelainen varavaltuutettu Terhi Kiemunki on erotettu perussuomalaisten valtuustoryhmästä. Tiistaina tehdystä päätöksestä STT:lle kertoi sähköpostitse valtuustoryhmän puheenjohtaja Lassi Kaleva keskiviikkona.

Päätös liittyy äärioikeistolaisen Kansallismielisten liittouman kesäkuun alussa pitämään kesäleiriin. Paikallisyhdistyksen hallituksen ja valtuustoryhmän yhteiskokous oli saanut Kiemungilta vastauksen lähetettyyn selvityspyyntöön asiassa.

STT:n puhelimitse tavoittama Kaleva ei suostunut kertomaan tarkemmin, mitä kesäleirillä tapahtui ja mikä oli Kiemungin rooli asiassa. Hän vetosi keskustelujen ja päätöksenteon luottamuksellisuuteen.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

STT ei tavoittanut Kiemunkia, mutta tämä kommentoi asiaa aamupäivällä julkaistussa Facebook-kirjoituksessaan. Kiemunki kirjoitti Tampereen perussuomalaisten rientäneen rankaisemaan muiden puolueiden vaatimuksesta.

–  Selvitys siitä, että minut on julkisuudessa liitetty PS-puoluetta ja valtuustoryhmää vahingoittavaan toimintaan ja viitataan apulaispormestari (Johanna) Loukaskorven paheksuntaan, johti siihen, että Tampereen PS erotti minut eilen valtuustoryhmästään. Mikään ei ole muuttunut, Kiemunki kirjoitti.

Sosiaalisessa mediassa on epäilty, että leirillä pidetyssä ampumaharjoituksessa maalitauluina olivat ainakin pääministeri Antti Rinteen (sd.) ja opetusministeri Li Anderssonin (vas.) kuvat. STT ei ole pystynyt vahvistamaan leirin tapahtumia.

Paikallisyhdistyksen hallituksen jäsen jäädytettiin toiminnasta

Perussuomalaisten Tampereen paikallisyhdistyksen puheenjohtaja Kirsi-Maarit Asplund puolestaan kertoi Facebookissa, että yhdistyksen hallituksen jäsen Seikku Kaita on lisäksi jäädytetty Tampereen perussuomalaisten hallituksen toiminnasta siihen asti kun puolue päättää mahdollisista jatkotoimenpiteistä.

Kaita oli tapahtumasta julkaistujen kuvien perusteella osallistunut kesäleirille. Asplund ei suostunut avaamaan päätösten perusteluja STT:lle.

STT ei tavoittanut Kaitaa kommentoimaan päätöstä.

Perussuomalaisten puoluesihteeri Simo Grönroos kertoi aiemmin tässä kuussa STT:lle, että puolue selvittää leirin tapahtumia ja puolueen jäsenten osallisuutta niihin.

Kiemunki erotettu puolueesta jo aiemmin

Terhi Kiemunki erotettiin perussuomalaisen puolueen jäsenyydestä jo vuonna 2017. Hänet irtisanottiin myös tehtävästään kansanedustajan avustajana. Tammikuussa 2018 hovioikeus tuomitsi Kiemungin sakkoihin kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Kiemunki ei saanut valituslupaa korkeimpaan oikeuteen, ja tuomio on siten lainvoimainen.

Kiemunki jatkaa edelleen vaaleissa valittuna varavaltuutettuna Tampereen valtuustossa, mutta ei tiistaisen päätöksen perusteella enää kuulu perussuomalaisten valtuustoryhmään.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa
  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa