play

Noora ja Tommi Jyväskylästä aloittivat autottomuuskokeilun – Suomessa autottomia kotitalouksia on joka viides

Kaakkolammella asuvat Noora Inkeroinen ja Tommi Turunen ovat olleet kaksi ja puoli kuukautta ilman autoa. Perhe liikkuu kahdella sähköavusteisella pyörällä. Pyörävaunussa matkustavat lapset Tiitus ja Iisa Turunen. Koska pyörillä liikkuminen on ollut niin vaivatonta, he aikovat jatkaa pyörällä töihin, hoitopaikkaan ja kauppaan kulkemista myös talvella.

Kaakkolammella asuvat Noora Inkeroinen ja Tommi Turunen ovat olleet kaksi ja puoli kuukautta ilman autoa. Perhe liikkuu kahdella sähköavusteisella pyörällä. Pyörävaunussa matkustavat lapset Tiitus ja Iisa Turunen. Koska pyörillä liikkuminen on ollut niin vaivatonta, he aikovat jatkaa pyörällä töihin, hoitopaikkaan ja kauppaan kulkemista myös talvella. Kuva: Saara Karttunen

Anne Repo

Viimeistään silloin, kun perheeseen syntyy lapsia, pitää hankkia auto, mieluiten tilava farmariauto. Näin ajattelee moni nuoripari. Myös Kaakkolammella asuvat Noora Inkeroinen, 30, ja Tommi Turunen, 37, ostivat käytetyn farkun perheen kasvaessa. Käytännölliseksi valinta ei osoittautunut.