Perjantai, 13.12.2019 
Seija
Kotimaa

Ukkosta, kovia sateita ja voimakkaita tuulia koko maassa, pelastuslaitoksella pitänyt kiirettä pääkaupunkiseudulla

  • STT
Ukkoskuuroihin voi liittyä rankkasadetta. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN Ukkoskuuroihin voi liittyä rankkasadetta. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN
Suureen osaan maata on tänään luvassa ukkoskuuroja ja kovaa tuulta, kerrotaan Ilmatieteen laitokselta.

Lounais-Suomessa, etelärannikolla ja Saaristomerellä ukkoskuurot alkoivat jo aamuyöllä. Päivän mittaan ukkoset alkavat yleistyä maan keski- ja pohjoisosissa.

Aamupäivällä sade- ja ukkoskuuroja oli eniten Helsingin ja Tampereen välillä. Lisäksi yksittäisiä kuuroja on Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa iltapäivän aikana.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

–  Ukkoskuuroihin voi liittyä rankkasadetta ja ukkospuuskia, erityisesti etelä- ja keskiosissa maata, mutta kuurot ovat sen verran nopealiikkeisiä, että esimerkiksi taajamatulvariskiä ei juurikaan ole, kertoo päivystävä meteorologi Pyry Poutanen.

Ilmatieteen laitos on varoittanut 15 metriä sekunnissa puhaltavista puuskatuulista Etelä- ja Keski-Suomessa.

–  Ukkoset jatkuvat iltaan asti, mutta ehkä yhdeksän, kymmenen aikoihin viimeisetkin kuurot alkavat vähentyä koko maassa. Puoleenyöhön mennessä ukkosten pitäisi olla ohi, mutta jäljelle jää heikompia sadekuuroja, Poutanen sanoo.

Vantaalla salama sytytti omakotitalon

Voimakas sade aiheutti aamun aikana hälytyksiä Keski-Uudenmaan pelastuslaitokselle. Lyhyen ajan sisällä pelastuslaitoksella oli kaikkiaan 14 tehtävää. Niistä kuusi oli palohälytystä, viisi vahingontorjuntaa, kolme rakennuspaloa ja yksi tieliikenneonnettomuus.

Vantaalla Leppäkorventiellä salama sytytti omakotitalon palamaan puoli yhdeksän aikaan aamulla. Palo ei aiheuttanut henkilövahinkoja, mutta talo kärsi pahoja vaurioita.

Lisäksi Vantaalla sammutettiin toista, pienempää rakennuspaloa, ja ainakin kolmessa kaupungin kiinteistössä viemärit ovat tulvineet rankkasateiden seurauksena.

Myös Espoossa pelastuslaitoksella on ollut muutama pienehkö sään aiheuttama vahingontorjuntatehtävä. Kilossa sijaitsevan liikehuoneiston lattialle oli tulvinut vettä, ja yhden alikulkusillan pohjalla tulvi.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa
  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa