Lauantai, 17.8.2019 
Verneri
Kotimaa

Karhunmetsästys käynnistyy ensi tiistaina – poikkeuslupia myönnetty viime vuotta vähemmän

  • STT
Suomen riistakeskus on myöntänyt alkavalle metsästyskaudelle 228 poikkeuslupaa, mikä on 32 lupaa vähemmän kuin edellisvuonna. LEHTIKUVA / ANNI REENPÄÄ Suomen riistakeskus on myöntänyt alkavalle metsästyskaudelle 228 poikkeuslupaa, mikä on 32 lupaa vähemmän kuin edellisvuonna. LEHTIKUVA / ANNI REENPÄÄ
Karhun kannanhoidollinen metsästys alkaa 20. elokuuta poikkeusluvilla, joita on myönnetty edellisvuotta vähemmän, tiedottaa Suomen Metsästäjäliitto.

Suomen riistakeskus on myöntänyt alkavalle metsästyskaudelle 228 poikkeuslupaa, mikä on 32 lupaa vähemmän kuin edellisvuonna. Lisäksi poronhoitoalueella voidaan kaataa alueellisen kiintiön nojalla 85 karhua.

Metsästäjäliiton mukaan lupia on myönnetty eniten alueille, joissa on tarvetta karhukannan vähentämiselle tai kasvun pysäyttämiselle.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

–  Lupia on tämän vuoksi kohdistettu Pohjois-Karjalaan sekä Etelä-Savon itäosiin, minne lupia suunnattiin karhukannan ja karhujen aiheuttamien vahinkojen kasvun perusteella, kertoo Metsästäjäliiton toiminnanjohtaja Heli Siitari tiedotteessa.

Maa- ja metsätalousministeriön asettama kokonaiskiintiö tulevalle metsästyskaudelle on 313 eläintä.

Luonnonvarakeskuksen arvion mukaan Suomen metsissä liikkuu noin 1 800 yli vuoden ikäistä karhua ja lähes 400 pentua.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa