Lauantai, 25.1.2020 
Pauli, Paavo, Paul
Kotimaa

Lakiesitys aktiivimallin kumoamisesta lähti lausunnoille

  • STT
Sosiaali- ja terveysministeri Aino-Kaisa Pekosen (vas.) mukaan työllisyystoimenpiteitä käydään läpi työllisyyden edistämisen ministeriryhmässä jo ensi viikosta lähtien. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA Sosiaali- ja terveysministeri Aino-Kaisa Pekosen (vas.) mukaan työllisyystoimenpiteitä käydään läpi työllisyyden edistämisen ministeriryhmässä jo ensi viikosta lähtien. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA
Hallitus on lähettänyt esityksensä aktiivimallin purkamisesta lausunnoille. Aktiivimallin leikkurit ja velvoitteet puretaan, kun työllisyysvaikutuksiltaan vastaavista toimenpiteistä on päätetty.

Sosiaali- ja terveysministeri Aino-Kaisa Pekosen (vas.) mukaan työllisyystoimenpiteitä käydään läpi työllisyyden edistämisen ministeriryhmässä jo ensi viikosta lähtien.

Keskustassa ja RKP:ssä olisi ollut halua odottaa aktiivimallin vaikutusarvioita ennen lopullista päätöstä sen poistamisesta.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Hallituksen esitys sisältää muun muassa sen, että työttömän aktiivisuutta ei enää seurattaisi. Aktiivimallin leikkaama työttömyysetuus palautuisi normaaliksi.

Lakimuutosten on tarkoitus tulla voimaan ensi vuoden alussa.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa
  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa