Sunnuntai, 12.7.2020 
Hermanni, Herkko
Kotimaa

Uutissuomalainen: Sote-alan haamuhoitajatapauksia ei ole viety poliisille

  • STT
Haamuhoitajilla tarkoitetaan esimerkiksi palvelutaloissa työvuorolistoihin merkittyjä henkilöitä, jotka eivät todellisuudessa tee työvuoroa. LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN Haamuhoitajilla tarkoitetaan esimerkiksi palvelutaloissa työvuorolistoihin merkittyjä henkilöitä, jotka eivät todellisuudessa tee työvuoroa. LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN
Sosiaali- ja terveydenhuollossa esiin nousseita haamuhoitajatapauksia ei ole viety poliisille, kertoo Uutissuomalainen. Sen mukaan Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto Valvira tai aluehallintovirastot eivät ole tehneet haamuhoitajatapauksista poliisille tutkintapyyntöjä.

– Emme ole tehneet tutkintapyyntöä, mutta ei voida pois sulkea, ettemmekö voisi tehdä. Asiaa arvioidaan koko ajan, kun saamme lisää selvitystietoa, Valviran ylijohtaja Markus Henriksson kertoo haastattelussa.

Viranomaiset tulkitsevat, etteivät esiin nousseet tapaukset ole täyttäneet mahdollisen rikosnimikkeen tunnusmerkistöä. Haamuhoitajilla tarkoitetaan esimerkiksi palvelutaloissa työvuorolistoihin merkittyjä henkilöitä, jotka eivät todellisuudessa tee työvuoroa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Haamuhoitajista on keskusteltu sen jälkeen, kun vanhustenhoidon laiminlyönneistä nousi kohu alkuvuodesta.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi