Torstai, 28.5.2020 
Alma
Kotimaa

Kaksi otettu kiinni Tampereen seudulla takaa-ajon päätteeksi, poliisia kohti ammuttiin – kiinni otettujen epäillään liittyvän Porvoon ampumiseen

  • STT
Poliisi on ottanut kiinni kaksi ihmistä Tampereen seudulla puoli tuntia kestäneen takaa-ajon päätteeksi, kertoo keskusrikospoliisi (KRP) Twitterissä. Tilanteessa ammuttiin poliisia kohti. KRP epäilee, että kiinni otetut liittyvät Porvoon sunnuntain vastaisen yön ampumatapaukseen.

Poliisin mukaan kiinniotto tapahtui hieman puoli yhdeksän jälkeen illalla. KRP kertoi vain vähän aiemmin, että käynnissä on takaa-ajotilanne Tampereelta Ylöjärven suuntaan.

STT:n paikalla olleen kuvaajan mukaan useita poliisiautoja oli pysäytetty Kolmostielle Hämeenkyrön ja Ikaalisten välille tapahtuneen jälkeen.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Tämänhetkisen tiedon mukaan takaa-ajossa ei tullut henkilövahinkoja, KRP kertoo.

KRP:n mukaan takaa-ajossa tuli kuitenkin kalustovaurioita epäiltyjen ammuttua poliisin ajoneuvoja kohti ja ajettua niitä päin.

Poliisiylijohtaja Seppo Kolehmainen kertoi Ylen iltauutisissa, että epäillyt paikallistettiin Tampereelle.

–  Kiinniottoa yritettäessä he lähtivät ajamaan karkuun ja myöskin ovat ampuneet poliisia kohti takaa-ajettavasta autosta, Kolehmainen sanoi Ylelle.

Tapahtumien kulkua tarkennetaan, kun se on mahdollista, KRP kertoo.

Silminnäkijät IS:lle ja HS:lle: Volvo ajoi kovaa poliisit perässä

Ilta-Sanomille puhunut silminnäkijä kertoo, että näki Kolmostiellä, kun ohi ajoi vihertävän harmaa Volvo V50 Ruotsin kilvissä. Sitten perästä tuli noin kaksikymmentä poliisiajoneuvoa.

–  Se tuli todella kovaa ja ajoi holtittomasti. Ensin tuplakeltaisella ohitse ja sitten ohitti pientareelta, pelkällä etunimellä Sami puhunut silminnäkijä kertoo Ilta-Sanomille.

Sami kertoi olleensa jonossa Hämeenkyrön ja Ikaalisten puolimatkassa ja edessä näkyi paljon sinisiä valoja.

Toinen silminnäkijä kertoo puolestaan Helsingin Sanomille nähneensä ison Volvolta näyttävän farmariauton ajavan ainakin kahtasataa kilometriä tunnissa. Silminnäkijän mukaan perässä tuli tummia poliisiautoja.

STT ei ole toistaiseksi tavoittanut poliisia kommentoimaan kiinniottoja tarkemmin.

Toinen poliiseista haavoittui vakavasti

Sunnuntain vastaisena yönä Porvoossa ammuttiin kahta poliisia ja epäillyt, kaksi miestä, pääsivät pakenemaan. Kaksi miestä avasi poliisin mukaan tulen kahta poliisia vastaan Ölstensin pienteollisuusalueella. Poliisit olivat tulleet paikalle hätäkeskuksen välittämän hälytystehtävän perusteella.

Kaksi poliisia haavoittui ampumisessa, mutta heidän tilansa on vakaa. Toinen haavoittui kuitenkin vakavasti.

KRP piti sunnuntaina alkuillasta tiedotustilaisuuden tapahtuneesta, mutta vastauksia Porvoon ampumisen yksityiskohtiin tuli niukasti.

– Kun poliisi tuli paikalle, uhattiin heitä lähes välittömästi aseella ja heitä vaadittiin luopumaan aseista. Tilanne johti siihen, että tuli avattiin ja poliisit loukkaantuivat, apulaispoliisipäällikkö Ari Karvonen Itä-Uudenmaan poliisista kertoi.

Paikalle tuli yhteensä useita kymmeniä poliiseja sekä helikoptereita.

Poliisi ei ole kertonut tarkempia tietoja epäillyistä tai teon motiiveista. Operaatio ei kuitenkaan poliisin mukaan liity mihinkään aiempaan käynnissä olleeseen rikostutkintaan, vaan kyse oli hätäkeskuksen kautta tulleelle hälytykselle menosta.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa