Maanantai, 17.2.2020 
Väinö, Rita, Karita
Kotimaa

Kuinka merkittävän salkun Jutta Urpilainen saa EU-komissiossa? Puheenjohtaja paljastaa jaon tänään

  • STT
Jutta Urpilainen on kertonut olevansa kiinnostunut talousasioista, ulkosuhteista ja tutkimusmaailmasta. Lehtikuva / Roni Lehti Jutta Urpilainen on kertonut olevansa kiinnostunut talousasioista, ulkosuhteista ja tutkimusmaailmasta. Lehtikuva / Roni Lehti
Saako Suomen komissaariehdokas Jutta Urpilainen (sd.) vastuulleen taloussalkun vai jotakin ulkosuhteisiin liittyvää? Salkun sisältö selviää tänään, kun tuleva puheenjohtaja Ursula von der Leyen esittelee tiiminsä Brysselissä kello 13 Suomen aikaa alkavassa tiedotustilaisuudessa.

Brysselin ilma on ollut viime päivät sakeanaan veikkailuja komissaarien tehtävistä.

Urpilainen itse on kertonut olevansa kiinnostunut talousasioista, ulkosuhteista ja tutkimusmaailmasta. Aihepiiri on niin laaja, että ainakin joku toiveista lienee helppo täyttää.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Salkun painoarvoa voi mitata ainakin toimivallan, rahoituksen ja näkyvyyden kautta.

Ne alueet, joilla EU:lla on yksinomaista toimivaltaa, ovat painavia myös salkkuina. Painavia ovat näin esimerkiksi kauppa- ja kilpailuasioista vastaavien komissaarien salkut.

Uuteen komissioon on tulossa puheenjohtaja mukaan lukien 27 jäsentä, koska Britannia ei enää lähetä omaa edustajaansa. Uusi komissio aloittaa ensimmäinen päivä marraskuuta eli heti seuraavana päivänä maan eron jälkeen. Aikataulut voivat vielä muuttua.

Kautensa lopettavassa komissiossa Jyrki Katainen (kok.) on ollut varapuheenjohtaja vastuullaan työpaikat, kasvu, investoinnit ja kilpailukyky.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa
  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa