Keskiviikko, 30.9.2020 
Siru, Sirja, Sorja
Kotimaa

Poliisi etsii yhä Järvenpään ampujaepäiltyä, sivullisille ei uskota olevan vaaraa

  • STT
Poliisi kertoi lauantaina hieman iltakahdeksan jälkeen, että Järvenpään keskustasta oli kuulunut laukauksia. LEHTIKUVA / RONI REKOMAA Poliisi kertoi lauantaina hieman iltakahdeksan jälkeen, että Järvenpään keskustasta oli kuulunut laukauksia. LEHTIKUVA / RONI REKOMAA
Järvenpään eilinen ampuminen tapahtui julkisella paikalla ja ainakin osittain ulkona, kertoo päivystävä tutkinnanjohtaja Simo Kauppinen Itä-Uudenmaan poliisista STT:lle.

–  Tapahtumapaikan laajuutta selvitetään, Kauppinen sanoo.

Kauppisen mukaan ulkona ampumista tukevat ihmisiltä saadut kuulohavainnot.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Ampumisesta epäillään ainakin tässä vaiheessa yhtä ihmistä, jota etsitään edelleen, ja poliisi on etsintäkuuluttanut tämän. Rikosnimikkeet ovat tapon yritys ja ampuma-aserikos. Sekä epäillyn ampujan että uhrin henkilöllisyys ovat poliisin tiedossa.

Vaikka vain yksi epäilty on tiedossa, on yhä mahdollista, että tapahtumiin liittyy muita ihmisiä.

Mielenkiintoista kyllä, poliisi ei kerro, onko se ylipäätään tavoittanut uhrin. Ketään ei ole Kauppisen tietojen mukaan viety sairaalaankaan.

–  Mielellään haluaisin avata asiaa, mutta tutkinta on vasta sellaisessa vaiheessa, että en yksinkertaisesti pysty.

Poliisi on kertonut aiemmin, ettei kukaan loukkaantunut ampumisessa. Nyt Kauppinen sanoo, että vaikuttaa siltä, että kukaan ei ole saanut vakavia vammoja.

On siis mahdollista, että epäillyn lisäksi uhriakaan ei ole tavoitettu.

–  Arvioimme, että epäillystä tekijästä ei ole vaaraa sivullisille. Tämänhetkisen tiedon mukaan lauantai-illan tapahtumissa on ollut kyse kahdenkeskisestä välienselvittelystä, Kauppinen kertoi aiemmin Itä-Uudenmaan poliisin tiedotteessa.

Poliisi kertoi lauantaina hieman iltakahdeksan jälkeen, että Järvenpään keskustasta oli kuulunut laukauksia. Hätäkeskus sai asiasta useita ilmoituksia. Tapahtumapaikka on Pajalan alueella Järvenpään keskustassa.

Poliisi pyytää edelleen vihjeitä ja silminnäkijähavaintoja tapahtuneesta osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen..

Vihjeitä on jo poliisille tullutkin ja Kauppinen kiittelee niistä vihjeiden lähettäjiä.

Poliisi kertoo tiedottavansa tapauksesta seuraavan kerran alkuviikosta.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi