Keskiviikko, 16.10.2019 
Sirkka
Kotimaa

Vieraan kielen lyhyt oppimäärä polkaisee syksyn yo-kokeet käyntiin

  • STT
Tutkintoon on ilmoittautunut 39 505 kokelasta, mikä on noin 2 000 enemmän kuin viime vuonna. LEHTIKUVA / Kimmo Mäntylä Tutkintoon on ilmoittautunut 39 505 kokelasta, mikä on noin 2 000 enemmän kuin viime vuonna. LEHTIKUVA / Kimmo Mäntylä
Syksyn ylioppilaskokeet käynnistyvät tänään vieraan kielen lyhyen oppimäärän kokeella. Kokeet päättyvät reaaliaineiden toisen koepäivän kokeisiin torstaina 3. lokakuuta.

Tutkintoon on ilmoittautunut 39  505 kokelasta, mikä on noin 2  000 enemmän kuin viime vuonna. Eri aineissa tehdään noin 77  610 koesuoritusta. Lukuun on laskettu sekä tutkintoa suorittavat kokelaat että kokelaat, jotka uusivat hyväksyttyjä tai hylättyjä kokeita tai täydentävät tutkintoaan. Kirjoittajia on lähes yhtä paljon kuin keväälläkin, mutta syksyllä eri aineita kirjoitetaan vähemmän kuin keväällä.

Kokeita järjestetään noin 400 lukiossa ja niiden eri toimipisteissä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Aiempaa enemmän uusimismahdollisuuksia

Uuden ylioppilastutkintolain myötä syksyn 2019 tutkinnosta alkaen uusimismahdollisuuksia on aiempaa enemmän. Hyväksyttyjä kokeita on mahdollista uusia rajoituksetta. Tämä koskee kaikki kokelaita. Kokelaat, joilla tutkinnon suorittaminen on kesken, voivat myös uusia hylätyn kokeen kolme kertaa. Tämä on kuitenkin suoritettava hylätyn arvosanan saamista välittömästi seuraavina kolmena tutkintokertana.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa
  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa