Tiistai, 26.5.2020 
Minna, Vilma, Miina
Kotimaa

Viikko käynnistyi tavanomaista kylmemmissä merkeissä – yöpakkasia lähes koko maassa

  • STT
Lämpötilat ovat Ilmatieteen laitoksen mukaan nyt tavanomaista alhaisempia. LEHTIKUVA / Heikki Saukkomaa Lämpötilat ovat Ilmatieteen laitoksen mukaan nyt tavanomaista alhaisempia. LEHTIKUVA / Heikki Saukkomaa
Viikko on käynnistynyt vuodenaikaan nähden tavallisista koleammissa merkeissä. Alkuviikosta päivälämpötilat jäävät pääasiassa alle 10 astetta, Lapissa alle viisi, Ilmatieteen laitokselta kerrotaan. Maanantain vastaisena yönä oli pakkasta melkein koko maassa Uuttamaata myötä, rannikkovesistöseutuja lukuun ottamatta. Kuuran vuoksi on paikoitellen annettu kelivaroituksia.

–  Pakkanen itsessään ei tarkoita, että olisi liukasta. Itä-Suomessa ainakin näyttäisi olleen otollisia olosuhteissa kuuralle ja vähän ympäri maata missä on vesistöjä, päivystävä meteorologi Eerik Saarikalle kertoo STT:lle.

Lapissa voi olla yli 10 astetta

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Torstaina ilmat lämpenevät varsinkin pohjoisessa, jolloin Länsi-Lapissa päästään yli 10 astetta päivälämpötiloissa, ja yötkin lämpenevät samalla.

–  Perjantaina Lapissakin hätyytellään 15 asteen päivälämpötiloja ja Etelä-Suomessa perjantain ennuste on samaa luokkaa, Saarikalle sanoo.

Tiistain ja keskiviikon välillä maan lounasosassa menee heikko sadealue, mutta pääasiassa muualla on poutaa. Pohjois-Lapissa voi päivystävän meteorologin mukaan tulla ajoittaisia vesi- ja lumikuuroja. Sunnuntain jälkeen sää näyttäisi epävakaistuvan.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa