play

Anne Jokisen tytär on käyttänyt 20 vuotta huumeita - "Olen toisinaan ajatellut, että olisi meille helpompaa, jos Leena kuolisi"

Lahtelainen Anne Jokinen katselee nyt 38-vuotiaan tyttärensä tarhakuvaa, jossa hän on 3-vuotias. Mikään tytön lapsuudessa  ei varoittanut siitä, että hän päätyisi nyt jo 20 vuotta kestäneeseen huumekoukkuun ja vankilaan.

Lahtelainen Anne Jokinen katselee nyt 38-vuotiaan tyttärensä tarhakuvaa, jossa hän on 3-vuotias. Mikään tytön lapsuudessa ei varoittanut siitä, että hän päätyisi nyt jo 20 vuotta kestäneeseen huumekoukkuun ja vankilaan. Kuva: Jokinen toivoo, että narkomaanien olisi nykyistä helpompaa päästä työkokeiluun tai opiskelemaan siten, että he saisivat lääkitystä valvotusti. "Ei heille tietenkään voi antaa pilleripurkkia käteen ja lähettää kotiin. He vetäisivät koko purkin kerralla. Mutta jos jostain saisi vaikka valvotusti hakea rauhoittavaa lääkitystä päivittäin. Eihän tupakastakaan meinaa päästä irti ilman lääkkeitä". Kuva: Mirja Hussain

Saara Larkio

Muut yrittivät silloin kuulemma estää. "Älä piikitä, on niin nuori vielä", he sanoivat. Mutta nainen oli päättäväinen, ja pisti tuolloin 17-vuotiaaseen Leenaan annoksen amfetamiinia.