Maanantai, 25.5.2020 
Urpo
Kotimaa

Kuopion kouluhyökkäystä tutkitaan myös valmistelurikoksena, haavoittuneista sairaalassa enää yksi

  • STT
Valmistelurikoksen lisäksi hyökkäystä tutkitaan murhana, murhan yrityksinä ja törkeänä vahingontekona. LEHTIKUVA / Vesa Moilanen Valmistelurikoksen lisäksi hyökkäystä tutkitaan murhana, murhan yrityksinä ja törkeänä vahingontekona. LEHTIKUVA / Vesa Moilanen
Kuopion parin viikon takaista kouluhyökkäystä tutkitaan myös törkeän henkeen tai terveyteen kohdistuvan rikoksen valmisteluna. Teon suunnitelmallisuuden katsotaan kohdistuneen paikalla myös niihin ihmisiin, joihin varsinainen väkivalta ei kohdistunut, sanoo tutkinnanjohtaja Olli Töyräs.

–  Koululuokassa oli X määrä ihmisiä, joista osa ei loukkaantunut ollenkaan, mutta teon suunnitelmallisuus on kattanut koko luokallisen, Töyräs sanoo STT:lle.

Valmistelurikoksen lisäksi hyökkäystä tutkitaan murhana, murhan yrityksinä ja törkeänä vahingontekona. Epäiltyä on kuulusteltu, mutta Töyräs ei kommentoi kuulustelujen sisältöä, mahdollista motiivia tai sitä, onko mies myöntänyt tai kiistänyt teot.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Kouluhyökkäyksessä kuoli nainen ja haavoittui kymmenen muuta ihmistä, mukaan lukien rikoksista epäilty itse. Töyrään mukaan enää yksi haavoittuneista on sairaalassa.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa