Lauantai, 30.5.2020 
Pasi
Kotimaa

Kehno ajokeli lauantaina ja ensi tiistaina pohjoisessa

  • STT
Lumi- ja räntäsade heikentävät tiesäätä lauantaina ja osin vielä sunnuntaina Kainuussa, Koillismaalla sekä Itä- ja Pohjois-Lapissa. Arkistokuva. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA Lumi- ja räntäsade heikentävät tiesäätä lauantaina ja osin vielä sunnuntaina Kainuussa, Koillismaalla sekä Itä- ja Pohjois-Lapissa. Arkistokuva. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA
Autoilijoiden on syytä varautua kehnoon ajokeliin maan pohjoisosissa lauantaina sekä uudelleen ensi tiistaina, kerrotaan Ilmatieteen laitokselta. Muualla maassa autoillaan normaalissa loppusyksyn kelissä.

Lumi- ja räntäsade heikentävät tiesäätä lauantaina ja osin vielä sunnuntaina Kainuussa, Koillismaalla sekä Itä- ja Pohjois-Lapissa. Tiistaina on tulossa Pohjois-Skandinaviaan voimakas matalapaine, joka tuo uusia lumisateita Suomen pohjoisosiin.

Lapissa lämpötila voi jäädä lähipäivinä 15 pakkasasteeseen. Viikonloppuna on vielä melko lämmintä etelässä, mutta alkava viikko laskee sielläkin lämpötiloja.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Etelässä on silti vuodenaikaan nähden ensi viikollakin keskimääräistä lämpimämpää. Maan keskiosissa lämpötilat ovat ajankohdalle tyypillisiä, mutta pohjoisessa jäädään useita asteita keskimääräisen alapuolelle.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa