Torstai, 4.6.2020 
Toivo
Kotimaa

Presidentti Niinistö tapasi Japanin pääministerin – keisari Naruhiton kruunajaiset huomenna

  • STT
Tove Janssonin kulttuuriperintö esillä rouva Jenni Haukion vierailulla Muumi-teemapuistossa Hannon kaupungissa Japanissa tänään. LEHTIKUVA / HANDOUT / PETRI ARTTURI ASIKAINEN TPK Tove Janssonin kulttuuriperintö esillä rouva Jenni Haukion vierailulla Muumi-teemapuistossa Hannon kaupungissa Japanissa tänään. LEHTIKUVA / HANDOUT / PETRI ARTTURI ASIKAINEN TPK
Presidentti Sauli Niinistö on tavannut Japanin pääministerin Shinzo Aben aamulla Suomen aikaa. Niinistö ja Abe keskustelivat presidentin kanslian mukaan muun muassa teknologiasta, kaupasta ja innovaatioista. Niinistö tapasi myös Romanian presidentin Klaus Iohannisin.

Niinistö ja hänen puolisonsa Jenni Haukio osallistuvat Japanissa keisari Naruhiton kruunajaisiin. Kruunajaiset pidetään huomenna keisarillisessa palatsissa. Keisaripari isännöi myös juhlapäivällisen.

Sen sijaan suurta juhlaparaatia on lykätty toissa viikonloppuna Japaniin iskeneen Hagibis-taifuunin vuoksi. Taifuuni tappoi lähes 80 ihmistä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Haukion ohjelmassa oli maanantaina vierailu Hannon kaupungissa sijaitsevassa Muumi-teemapuistossa. Illalla oli vastaanotto Suomen Japanin-suurlähetystössä.

Vierailun on määrä päättyä keskiviikkona.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa