Tulosta tämä sivu
Kotimaa

Liettuan presidentti Nauseda saapuu Sauli Niinistön vieraaksi

Presidentti Nauseda keskustelee Niinistön kanssa muun muassa maiden kahdenvälisistä suhteista ja Euroopan turvallisuudesta. Lehtikuva/AFP Presidentti Nauseda keskustelee Niinistön kanssa muun muassa maiden kahdenvälisistä suhteista ja Euroopan turvallisuudesta. Lehtikuva/AFP
Liettuan presidentti Gitanas Nauseda saapuu työvierailulle Suomeen tänään. Vierailua isännöi presidentti Sauli Niinistö. Presidenttien on määrä keskustella muun muassa kahdenvälisistä suhteista, alueellisesta yhteistyöstä ja Euroopan turvallisuudesta.

Presidentti Nauseda tapaa vierailullaan myös pääministeri Antti Rinteen (sd.) ja eduskunnan puhemiehen Matti Vanhasen (kesk.).

Niinistö ja heinäkuussa Liettuan presidenttinä aloittanut Nauseda tapaavat nyt ensimmäistä kertaa. Ekonomistitaustainen Nauseda voitti presidentinvaalit toukokuussa riippumattomana ehdokkaana.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Liettuan edellinen presidentti Dalia Grybauskaite teki virallisen vierailun Suomeen vuonna 2016, ja presidentti Niinistö kävi Liettuassa viime vuoden helmikuussa maan itsenäisyyden palauttamisen satavuotisjuhlassa.

Liettuassa presidentti johtaa ulkopolitiikkaa ja osallistuu EU:n huippukokouksiin, mutta hän neuvottelee pääministerin ja muun hallituksen kanssa. Presidentti nimittää myös tärkeimmät virkamiehet.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi