Keskiviikko, 22.1.2020 
Visa
Kotimaa

Aluehallintovirasto keskeyttää osittain Pihlajalinnan Ikipihlaja Anne -hoivakodin toiminnan Sastamalassa

  • STT
Avin mukaan Pihlajalinnan Sastamalassa toimivan Ikipihlaja Anne -hoivakodin asiakas- ja potilasturvallisuus on vaarantunut merkittävästi. LEHTIKUVA / MARKKU ULANDER Avin mukaan Pihlajalinnan Sastamalassa toimivan Ikipihlaja Anne -hoivakodin asiakas- ja potilasturvallisuus on vaarantunut merkittävästi. LEHTIKUVA / MARKKU ULANDER
Länsi-Suomen aluehallintovirasto (avi) päätti perjantaina keskeyttää osittain Pihlajalinnan Sastamalassa toimivan Ikipihlaja Anne -hoivakodin toiminnan. Avin mukaan hoivakodin asiakas- ja potilasturvallisuus on vaarantunut merkittävästi.

Toimintayksiköstä on vähennettävä asiakaspaikkoja 15:een ja toiminta keskitettävä ainoastaan alakertaan keskiviikkoon mennessä. Keskeyttämiselle asetettu siirtymäaika on avin mukaan asetettu asiakasturvallisuuden varmistamiseksi ja toimintayksiköstä pois siirtyvien asiakkaiden turvallisen siirtymisen takia.

Pihlajalinnan on avin mukaan kuitenkin välittömästi varmistettava, että toimintayksikössä tällä haavaa ja jatkossa asuvat asiakkaat saavat palvelutarpeidensa mukaisen hoidon ja hoivan jatkuvasti ympäri vuorokauden.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Keskeyttäminen on voimassa siihen asti, kunnes aluehallinto päättää toisin.

Toistuvia ongelmia pitää lääkehuoneen ovi suljettuna

Avin mukaan Pihlajalinna ei ole pystynyt täyttämään kaikkia työvuoroja sovitun mukaisesti Ikipihlaja Anne -hoivakodissa. Vuoroihin suunniteltu työvoima ei ole avin mukaan asianmukaista. Ulkopuolelta "haalitut" työntekijät eivät tunne asiakkaita, mikä aiheuttaa riskejä asiakasturvallisuudelle.

Lääkehuoneen oven pitämisessä suljettuna on avin mukaan ollut toistuvia ongelmia eikä asia ole pysyvästi korjaantunut. Tarkastuskäynnillä torstaina lääkehuolto oli avin mukaan mennyt entistä huonompaan suuntaan, vaikka Pihlajalinna ja Sastamalan kaupunki ovat vakuuttaneet, että lääkehuolto on korjattu. Lääkkeet oli siirretty avoimeen hyllyyn toimistohuoneeseen ja joukossa oli myös N-lääkkeitä (hermostoon vaikuttavia lääkkeitä). Kaksoistarkastuksia ei ollut toteutettu, vaikka Pihlajalinnan oli näin ilmoittanut tapahtuneen.

Avi katsoo, että Pihlajalinna ei pysty tuottamaan asiakasturvallisuuden vaarantumatta palveluja Ikipihlaja Annessa ja sen omavalvonnalliset toimet eivät ole riittäviä korjaamaan tilannetta edes vahvasti tuettuna.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa
  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa