Tiistai, 19.1.2021 
Henri, Henna, Heikki
Kotimaa

Kuntavero nousee yli 50 kunnassa, joiden alueella asuu yhteensä yli miljoona ihmistä

  • STT
Asukasluvultaan suurimmat kuntaveron korottajat ovat Tampere, Kuopio, Kouvola ja Vaasa. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN Asukasluvultaan suurimmat kuntaveron korottajat ovat Tampere, Kuopio, Kouvola ja Vaasa. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN
Kuntaveroaan ensi vuodelle nostaa 53 kuntaa, Kuntaliitto kertoo. Kuntaveron korotukset koskevat 1,1 miljoonaa kuntalaista.

Kuntaliiton mukaan ensi vuonna Suomessa on kaikkiaan 196 kuntaa, joissa veroprosentti on 21 tai enemmän. Kriisikuntakriteeristön raja-arvo kulkee 21 prosentissa.

Asukasluvultaan suurimmat kuntaveron korottajat ovat Tampere, Kuopio, Kouvola ja Vaasa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

– Korottajakuntia on seitsemän enemmän kuin kuluvana vuonna, mutta korottajat ovat nyt asukasmäärältään isompia kuin vuosi sitten. Vaikka korotuksia on odotettua vähemmän, korotukset koskevat kaksinkertaista määrää kuntalaisia vuoteen 2019 verrattuna, Kuntaliiton pääekonomisti Minna Punakallio sanoo tiedotteessa.

Manner-Suomessa tehdään myös uusi ennätys, kun Halsua korottaa ensi vuonna kunnallisveroprosenttinsa 23,5 prosenttiin. Aiemmin kuntavero ei ole ollut yli 23 prosenttia.

Alhaisin kunnallisveroprosentti on ensi vuonna Kauniaisissa, 17 prosenttia.

Mikkeli korotti eniten, Sotkamo suurin pudottaja

Yleisin korotus oli 0,5 prosenttiyksikköä. Suurin korottaja on ensi vuonna Mikkeli, jossa kunnallisveroprosentti hilattiin 20,5 prosentista 22:een.

Veroprosenttiaan alensi ensi vuodelle seitsemän kuntaa, joista suurin pudottaja on Sotkamo 1,5 prosenttiyksiköllään. Veroprosenttiaan laskeneiden kuntien alueella asuu noin 78  000 ihmistä.

Veroprosentti säilyy muuttumattomana 250 kunnassa eli noin 4,4 miljoonalla suomalaisella.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi