Lauantai, 4.7.2020 
Ulla, Ulpu
Kotimaa

Terveydenhuollon laadun seurantaa ja ohjausta kohennettava selvästi, linjaa THL

  • STT
THL esittää, että sen yhteyteen perustetaan kansallinen laaturekisterikeskus. LEHTIKUVA / Roni Rekomaa THL esittää, että sen yhteyteen perustetaan kansallinen laaturekisterikeskus. LEHTIKUVA / Roni Rekomaa
Terveydenhuollon laadun kansallista seurantaa ja ohjausta on vahvistettava olennaisesti, esittää Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL).

Tällä hetkellä ei tiedetä, miten esimerkiksi diabetes- tai eturauhassyöpäpotilaita hoidetaan eri puolilla Suomea, sanoo johtava asiantuntija Pia Maria Jonsson THL:stä.

Tieto hoidon vaikuttavuudesta ja turvallisuudesta auttaa parantaman ja vertailemaan potilaiden saaman hoidon laatua. Sama tieto myös ohjaa verorahoitusta sellaiseen toimintaan, josta saadaan eniten terveyshyötyä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

THL esittää, että sen yhteyteen perustetaan kansallinen laaturekisterikeskus, joka tukisi ja ohjaisi hoidon laadun seurantaa. Laaturekisterityö kannattaa THL:n mukaan aloittaa kansanterveyden kannalta merkittävimpien sairauksien hoidon seurannasta. Sellaisia ovat esimerkiksi sydän- ja verisuonisairaudet.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi