Keskiviikko, 12.5.2021 
Lotta
Kotimaa

Isojen kuntosaliketjujen asiakasturvallisuudessa puutteita – "Onnettomuuskirjanpito on olematonta"

  • STT
Kuntosaleilla sattuneita tapaturmia ei kirjata kunnolla. LEHTIKUVA / JARNO MELA Kuntosaleilla sattuneita tapaturmia ei kirjata kunnolla. LEHTIKUVA / JARNO MELA
Kuntosaliketjujen tapaturmat jäävät usein kirjaamatta, selvisi Turvallisuus- ja kemikaalivirasto Tukesin tarkastuksissa. Myös lähes jokaisen ketjun turvallisuusasiakirjoissa ilmeni puutteita. Tämä tarkoittaa palveluntarjoajan laatimia kirjallisia turvallisuusohjeita.

Tukes tarkasti kevään ja kesän aikana 11 suurinta kaupallista kuntosaliketjua Suomessa. Tarkastus koski asiakasturvallisuuden johtamista koko ketjun tasolla.

Selvisi, että salien onnettomuuskirjanpito oli olematonta. Salitapaturmien todellista määrää ei tiedä kukaan, Tukes sanoo. Kaikista kuluttajapalveluissa tapahtuneista vakavista tapaturmista tulisi ilmoittaa Tukesiin.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Lisäksi tarkastetuista kuntosaleista viidellä oli käyttöehdoissa maininta siitä, että asiakas harjoittelee kuntosalilla omalla vastuullaan. Tukes painottaa, että vastuu palvelun turvallisuudesta kuuluu siitä huolimatta kuntosalin ylläpitäjälle.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi