Tulosta tämä sivu
Kotimaa

Tammikuusta alkaen sairaanhoitajat saavat määrätä lääkkeitä muun muassa sepelvaltimotautiin

Sairaanhoitaja voi jatkaa lääkärin määräämää lääkitystä taudinmäärityksen perustella tai tietyissä tilanteissa määrätä lääkettä itse LEHTIKUVA / SARI GUSTAFSSON Sairaanhoitaja voi jatkaa lääkärin määräämää lääkitystä taudinmäärityksen perustella tai tietyissä tilanteissa määrätä lääkettä itse LEHTIKUVA / SARI GUSTAFSSON
Sairaanhoitajien oikeutta määrätä lääkkeitä laajennetaan tammikuun alusta alkaen, kertoo sosiaali- ja terveysministeriö.

Jatkossa sairaanhoitajat voivat määrätä allergia- ja kipulääkkeitä, joita on apteekeissa saatavilla sekä itsehoito- että reseptilääkkeinä. Uutta sairaanhoitajille on oikeus määrätä lääkkeitä sepelvaltimo- ja keuhkoahtaumatautiin sekä antaa puutiaisaivotulehdusrokotteita korkean ilmaantuvuuden alueella asuville.

Muutos laajentaa myös sairaanhoitajien oikeutta määrätä sydän- ja verisuonisairauksien, kakkostyypin diabeteksen ja astman hoidossa käytettäviä lääkkeitä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Sairaanhoitaja voi jatkaa lääkärin määräämää lääkitystä taudinmäärityksen perustella tai tietyissä tilanteissa määrätä lääkettä itse.

Rajattu lääkkeenmääräämisoikeus koskee myös sairaanhoitajana laillistettuja terveydenhoitajia ja kätilöitä.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi