Sunnuntai, 17.1.2021 
Toni, Anton, Antto
Kotimaa TILAAJILLE

Mistä voi tietää, onko ilmastohyödyillä mainostettu tuote oikeasti hiilineutraali? – "Yhteiset pelisäännöt laskentaperiaatteista puuttuvat", sanoo asiantuntija

  • Sari Vanninen
  • Marko Puumalainen
Juustoportin tuote-esittelijä Pirjo Korjonen järjesteli hiilineutraalia maitoa hyllylle Pilkon Citymarketissa Joensuussa. Korjosen mukaan etenkin nuoret ovat kiinnostuneita yrityksen hiilineutraaleista tuotteista. Juustoportin tuote-esittelijä Pirjo Korjonen järjesteli hiilineutraalia maitoa hyllylle Pilkon Citymarketissa Joensuussa. Korjosen mukaan etenkin nuoret ovat kiinnostuneita yrityksen hiilineutraaleista tuotteista.

Tuote on hiilineutraali, kun sen elinkaaren aikana kasvihuonekaasupäästöjä syntyy vain sen verran kuin niitä pystytään tuotteen toimitusketjun sisällä sitomaan.

Yhä useampi yritys ilmoittaa pyrkivänsä hiilineutraaliksi tai tuo markkinoille hiilineutraaleja tuotteita ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi. Ilmiö näkyy muun muassa Luonnonvarakeskuksessa (Luke), jossa tuotteiden hiilijalanjälkilaskentaa on tutkimuksen ohessa tehty yrityksille 15 vuoden ajan.

Haluatko lukea koko artikkelin?


Digitilaus 1 euroa 1kuukausi
Digi ja Kaiku 9,95e 1kk

Oletko jo tilaaja? Kirjaudu sisään tästä