Tiistai, 26.5.2020 
Minna, Vilma, Miina
Kotimaa

Karjala maistuu petroskoilaisille nuorille, mutta maailmallekin tekee mieli

  • Karjalainen
Vladislav Pavlutshenko (vas.)  ja Aleksei Jurgela tapasivat Lenininkadun bistrossa. Vladislav Pavlutshenko (vas.) ja Aleksei Jurgela tapasivat Lenininkadun bistrossa.
Petroskoilaiset nuoret ja nuoret aikuiset viihtyvät keskustan kahviloissa ja bistroissa ja pöytään tilataan pieniä ja isompia annoksia, kukkaron mukaan.

Mitä tuumivat Lenininkadun bistrossa istuvat nuoret Petroskoista ja Karjalasta. Mitä he odottavat tulevaisuudeltaan?

-  Haluan ainakin matkustaa ulkomaille. Minua kiinnostaa tutustua uusiin maihin ja kulttuureihin. Nytkin Välimerellä meidän laivallamme oli venäläisten lisäksi filippiiniläisiä, sanoo Aleksei Jurgela.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

-  Petroskoi ja Karjala ovat minulle paikkoja, jossa viettää vapaa-aikaa ystävien kanssa ja levätä. Täällä saan olla lähellä luontoa. Mutta töitä on ehkä vaikea löytää

-  Haluan tulevaisuudessa asua Pietarissa. Siellä on enemmän valinnan varaa työpaikan suhteen.

Valentina Kazatshenko, 20, opiskelee suomea ja englantia pedagogisessa akatemiassa.

-  Opiskelen suomea siksi, että se on naapurimaan kieli, ja Suomen kulttuuri kiinnostaa minua.

-  Pietarissa saisin parempaa palkkaa, mutta se on niin suuri kaupunki. Vain harva ystävistäni aikoo muuttaa täältä Pietariin. Petroskoissa voin löytää ihan kaikkea, tämä on mielenkiintoinen kaupunki. Ja täällä voin myös jatkaa opiskelujani.

-  Minä uskon, että Karjala kehittyy paljon tulevaisuudessa, koska tiedän, että tälläkin hetkellä ulkomaalaiset matkailijat ja bisnesväki ovat erittäin kiinnostuneita tästä alueesta. Ja onhan meidän luontomme todella kaunis!

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa