Tulosta tämä sivu
Kotimaa

Virkailijasta ja selityksestä riippuu, mitä verotuksessa saa vähennettyä

Verotuksessa hyväksyttävistä vähennyksistä tekee päätöksen virkamies. Virkamiesten välillä voi olla eroja tulkinnoissa.

-  Lähtökohtaisesti ohjeet ja laki ovat kaikille samat, mutta vaatimuskenttä on niin kirjava, että ei ole mahdollista, että kaikki tekisivät samanlaisia päätöksiä, Vainionpää sanoo.

Verovähennysten hyväksymisessä ei ole perusteina tietyt ammatit vaan hyvät perustelut tarpeelle. Ammattinsa vuoksi työhuonetta tai ammattikirjallisuutta tarvitsevat voivat kulut verotuksessa vähentää.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

-  Yleisesti esimerkiksi opettajat vaativat ja saavat työhuonevähennystä. Se liittyy työn luonteeseen. Olennaista on, miten osoittaa, että tarve on todellinen, Vainionpää kuvailee.

Verotoimistot ovat ruuhkautuneet alkuvuodesta. Joensuun verotoimistossa jonotettiin verokorttia jopa puolitoista tuntia enimmillään. Myös puhelinpalvelu on ollut ruuhkautunut.

-  Tammikuu on aika, jolloin verokortit yleisesti muutetaan. Edelleen monet käyvät paikan päällä sen tekemässä, vaikka nettipalvelu on olemassa, verosihteeri Juha Vainionpää kertoo.

Verokorttia vaihdetaan Joensuun seudulla muutenkin melko ahkerasti.

-  Työsuhteet ovat täällä tyypillisen epätyypillisiä. Pätkätyöt ja runsas työttömyys aiheuttavat paljon muutoksia verokorteissa, Vainionpää sanoo.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi