Keskiviikko, 8.7.2020 
Turo, Turkka
Kotimaa

Pahoinpitelijöiden puheet tallentuivat hätäkeskukseen - ehdotonta neljälle

  • Karjalainen
Pohjois-Karjalan käräjäoikeus tuomitsi neljä vahvan rikostaustan omaavaa miestä ehdottomiin vankeusrangaistuksiin öisestä visiitistä Lieksaan viidennen miehen asunnolle. Pisin tuomio, yksi vuosi ja kymmenen kuukautta annettiin törkeästä kotirauhan rikkomisesta ja törkeästä pahoinpitelystä 48-vuotiaalle lieksalaismiehelle. Muut tuomitut miehet olivat joensuulaisia ja heidän tuomionsa vaihtelivat vuodesta kahdeksasta kuukaudesta puoleentoista vuoteen. Kaikki tuomiot ovat ehdottomia. Kaikkien rangaistuksiin pääosin vaikuttanut teko oli törkeä pahoinpitely.

Jutun uhri oli 35-vuotias mies, jolla oli ollut aiempia erimielisyyksiä 48-vuotiaan kanssa. Kolmen hengen porukka tunkeutui yöllä ikkunan rikkomalla, kolme golfmailaa mukanaan asuntoon ja alkoi välittömästi pahoinpidellä asunnonhaltijaa. Uhria lyötiin useita kertoja veitsellä jalkaan ja olkapäähän. Lisäksi uhria hakattiin sekä ehjällä että teossa rikkoutuneella golfmailalla.

Asunnonhaltija ehti soittaa miesten tunkeutuessa asuntoon puhelun hätäkeskukseen ja linja oli teon aikana auki ja puhelu tallentui. Tämä helpotti miesten nopeaa kiinnijäämistä ja teon selvittelyä. Nauhoitus osoitti miesten kesken vallinneen yksimielisyyden niin tekoon kuin sen motiiviinkin.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi