Keskiviikko, 8.7.2020 
Turo, Turkka
Kotimaa

Kuntoilijat ja laihduttajat ahmivat maitorahkaa - myynti nousee kolmanneksella tammikuussa

  • Karjalainen
Maitohyllyn paljon proteiinia sisältäviä tuotteita ostetaan selvästi syksyä enemmän tammi-helmikuussa. Kevät on muutenkin maitorahkan kysynnän sesonkiaikaa, mutta kuntoilijoiden ja laihduttajien aktivoituminen lisää kulutusta entisestään.

-  Rahkan ja raejuuston myynti on kolmanneksen verrokkiviikkoja suurempi tammikuussa. Valion uudet rahkat nostivat kokonaisuudessaan tuon tuoteryhmän kysynnän korkeammalle tasolle, kuuluu Citymarket Pilkon osastovastaavan Petri Kumpulaisen arvio.

Tilausmääriä on Citymarketissa nostettu saatavuuden turvaamiseksi, mutta toisinaan hylly on tyhjä siitä huolimatta. Erityisesti maanantaisin proteiinipitoisia tuotteita menee paljon.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

-  Karppaaminen on hiipunut selvästi eikä enää ole sellaista kysyntää niillä tuotteilla. Rahkapuolella on tullut valtavasti lisää tuotteita, ja niitä ostetaan leivontaan ja välipalaksi, Prisman päivittäistavaraosaston myyntipäällikkö Timo Tuomela sanoo.

Aktiivista kehonrakennusta viisi vuotta harrastanut Mika Hyttinen, 20, syö proteiinin saannin varmistamiseksi maustamattoman ja rasvattoman rahkan ja raejuuston lisäksi kanaa, punaista lihaa, kananmunia ja maitoa. Hyttinen käyttää myös ravinnelisiä ja palautusjuomia.

-  Tuotetta on pitänyt vähän vaihdella, että se maistuu. Kaksi lämmintä ateriaa päivässä syön ja lisäksi neljä välipalaa, Hyttinen kertoo.

Hyttisen haaveena on osallistua joskus kehonrakentajien kilpailuun.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi