Tiistai, 26.5.2020 
Minna, Vilma, Miina
Kotimaa

Perumatta jääneet pöytävaraukset ravintoloiden riesana - "Meiltä jäi saamatta tuhansia euroja"

  • Karjalainen
PKO:n ravintoloihin voi tehdä pöytävarauksen netissä. Kuvassa Amarillon vuoropäällikkö Paula Simonen. PKO:n ravintoloihin voi tehdä pöytävarauksen netissä. Kuvassa Amarillon vuoropäällikkö Paula Simonen.
Pöytävarausten tekeminen ennen ravintolaan menoa on yleistynyt myös Joensuussa.

Ravintola Kielossa jopa yli 90 prosenttia tekee varauksen ennakkoon. Kielon yrittäjistä toinen, Petri Heikkinen, arvelee syynä olevan ravintolan luonne sekä vähäiset asiakaspaikat.

-  Alussa varauksia ei tehty näin paljon, mutta sana on kiirinyt, että kannattaa varata. Viikonlopuksi varauksia alkaa tulla viikkoa kahta aiemmin.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Pohjois-Karjalan osuuskaupan (PKO) ruokaravintoloissa on runsaan vuoden ajan ollut mahdollista tehdä pöytävaraus netissä. Toimialajohtaja Juha Lindholmin mukaan online-varauksia tulee kymmeniä viikossa per ravintola, ja määrä kasvaa.

Internet-varauksiin liittyy myös ongelmia.

-  Yksi lisääntyvä ongelma on, että seurue varaa pöydän useasta ravintolasta samaan aikaan, eikä peru turhia varauksia. Se on ravintolalle merkittävä tappio, Matkailu- ja ravintolapalvelut Mara ry:n toimitusjohtaja Timo Lappi sanoo.

Jotkut ravintolat perivät maksun peruuttamatta jäänestä varauksesta. Lappi uskoo, että käytäntö tulee yleistymään.

PKO:lla 2-12 henkilön pöytävarauksen perumisesta ei seuraa sanktiota. Juha Lindholm sanoo, että PKO ei ole kokenut peruuttamatta jättämisiä ongelmaksi.

Kielossa niin sanottu kattausmaksu peruuttamatta jääneestä varauksesta aiotaan ottaa käyttöön viimeistään pikkujouluaikaan.

-  Viime vuonna pikkujouluaikaan meiltä jäi saamatta useita tuhansia euroja, koska isoja seurueita jätti tulematta ilman ilmoitusta, Petri Heikkinen kertoo.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa