Keskiviikko, 5.8.2020 
Salme, Sanelma
Kotimaa

Farmaseuteille ja proviisoreille 3,6 prosentin palkankorotus ja kiky-tunnit lähtevät

  • STT
Farmaseuttien ja proviisorien henkilökohtaisia palkkoja ja taulukkopalkkoja korotetaan. LEHTIKUVA / JARNO MELA Farmaseuttien ja proviisorien henkilökohtaisia palkkoja ja taulukkopalkkoja korotetaan. LEHTIKUVA / JARNO MELA
Apteekkien farmaseuttisen henkilöstön palkat nousevat kahden vuoden aikana yhteensä 3,6 prosentilla. Kiky-tunnit eli 24 tunnin työajan pidennys irtisanottiin jo elokuussa. Suomen Farmasialiiton ja Apteekkien työnantajaliiton hallitusten hyväksymän neuvottelutuloksen sisältö julkaistiin maanantaina.

Farmaseuttien palkankorotus on niukasti korkeampi kuin niin sanotun päänavaussopimuksen. Teknologiateollisuuden ja SAK:laisen Teollisuusliiton tammikuun alussa saavuttama neuvottelutulos tuo teknologiateollisuuden työntekijöille yhteensä 3,3 prosentin palkankorotukset noin kahdessa vuodessa.

Farmaseuttien ja proviisorien henkilökohtaisia palkkoja ja taulukkopalkkoja korotetaan tänä vuonna toukokuusta alkaen 1,9 prosentin yleiskorotuksella ja ensi vuonna 0,8 prosentin yleiskorotuksella. Lisäksi palkkojen korottamiseen käytetään toukokuun 2021 alusta alkaen 0,9 prosentin suuruinen apteekkierä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi