Sunnuntai, 5.7.2020 
Unto, Untamo
Kotimaa

Sähköliitto jatkaa lakkoa toisen perään – neuvotteluosapuoli Teknologiateollisuus kuvaa olevansa sanaton

  • STT
Teknologiateollisuus pitää Sähköliiton lakkoa laittomana ja sanoo sen aiheuttavan suurta haittaa keskeisille vientiyrityksille. LEHTIKUVA / MARTTI KAINULAINEN Teknologiateollisuus pitää Sähköliiton lakkoa laittomana ja sanoo sen aiheuttavan suurta haittaa keskeisille vientiyrityksille. LEHTIKUVA / MARTTI KAINULAINEN
Sähköliitto on ilmoittanut kolmannesta kuukauden mittaisesta lakosta. Ilmoituksen mukaan lakko alkaa edellisen perään 30. tammikuuta kello 22 ja päättyy 27. helmikuuta vastaavaan aikaan.

Lakon kohteena on kaksitoista teknologiateollisuuden yritystä. Näihin lukeutuvat muun muassa Konecranes, Meyer Turun telakka ja Uudenkaupungin autotehdasta pyörittävä Valmet Automotive.

Yrityksissä on lisäksi voimassa jo marraskuun alussa alkanut ylityökielto ja tammikuussa alkanut vuoronvaihtokielto, Sähköliitto kertoo.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Sähköliiton ensimmäinen lakko alkoi joulukuun alkupuolella. Lakon takana on Sähköliiton vaatimus saada sen jäsenille oma luottamusmies tai vastaava edustaja Teknologiateollisuuden jäsenyrityksissä.

Teknologiateollisuus puolestaan sanoo, että vaatimus omista luottamusmiehistä on juridisesti mahdoton.

Työnantajan mukaan Sähköliiton lakko on laiton ja sanoo sen aiheuttavan suurta haittaa keskeisille vientiyrityksille.

–  Sähköliiton toiminta on täysin vastuutonta, ja liiton järjestöpoliittinen uho vie sanattomaksi. Liiton johtoa ei huoleta yhtään, että liiton jäsenten työpaikat joutuvat kasvaviin vaikeuksiin ja töitä myös siirtyy pois Suomesta, suomii Teknologiateollisuuden työmarkkinajohtaja Minna Helle tiedotteessa.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi