Lauantai, 19.9.2020 
Reija
Kotimaa

Aloite Mantan suojaamisesta juhlakansalta jätettiin Helsingin kaupunginvaltuustossa

  • STT
Havis Amandan patsas sai marraskuussa päälleen Suomen jalkapallomaajoukkueen Huuhkajien pelipaidan. LEHTIKUVA /Martti Kainulainen Havis Amandan patsas sai marraskuussa päälleen Suomen jalkapallomaajoukkueen Huuhkajien pelipaidan. LEHTIKUVA /Martti Kainulainen
Helsingin Kauppatorin ikonisen Havis Amanda -patsaan eli Mantan suojelua koskeva aloite jätettiin keskiviikkona Helsingin kaupunginvaltuuston kokouksessa. Aloitteen jätti vihreiden kaupunginvaltuutettu Fatim Diarra, joka kertoo, että aloite keräsi 15 allekirjoittajaa.

Diarran mukaan aloitteen tarkoitus on suojella patsasta Kauppatorilla tapahtuvien suurten juhlien aikana. Havis Amandan kestävyys nousi keskusteluun viimeksi, kun Suomen jalkapallomaajoukkueen EM-kisapaikan varmistuminen riehaannutti ihmiset juhlimaan ja kiipeämään patsaan päälle.

Diarra toivoisikin, että alkuperäinen patsas siirrettäisiin muualle tai sitä kyettäisiin suojelemaan juhlahumulta.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

–  Vaihtoehto yksi on se, että teetetään siitä kopio ja siirretään alkuperäinen patsas jonnekin, missä se on maksuttomasti kaupunkilaisten nähtävänä. Tai sitten kunnostetaan se ja katsotaan, miten sitä voidaan suojella juhlien aikana, Diarra tiivistää aloitteen sisällön.

Aloiteen vastausaika on kahdeksan kuukautta. Ennen kuin asia tulee kaupunginvaltuuston päätettäväksi, sitä käsitellään asiaan kuuluvissa lautakunnissa ja kaupunginhallituksessa.

Tilaa Digi-Karjalainen kahdeksi viikoksi maksutta