Tulosta tämä sivu
Kotimaa

Kaivoksiin syntyi kikytön työehtosopimus

Kaivosalan sopimus koskee noin 2 000:ta työntekijää. Sopimuksen myötä Teollisuusliitto ja Teknologiateollisuus ovat saaneet kaikki työehtosopimuksensa neuvoteltua. LEHTIKUVA / KIMMO RAUATMAA Kaivosalan sopimus koskee noin 2 000:ta työntekijää. Sopimuksen myötä Teollisuusliitto ja Teknologiateollisuus ovat saaneet kaikki työehtosopimuksensa neuvoteltua. LEHTIKUVA / KIMMO RAUATMAA
Teollisuusliitto ja Teknologiateollisuus ovat sopineet uuden työehtosopimuksen malmikaivoksille, kertoo Teollisuusliitto. Sopimuksesta jää pois kiky-sopimuksen mukainen 24 tunnin työajan pidennys.

Sopimus noudattaa pääosin teknologiasektorin pääsopimuksen ehtoja. Palkankorotukset ovat yhteensä 3,3 prosenttia. Lisäksi sovittiin alan erityispiirteisiin kuuluvista asioista, kuten kaivoslisästä.

Sovun myötä peruuntuu kaivosalalle annettu lakkovaroitus, jonka mukaan lakko olisi alkanut 27. tammikuuta. Myös alalle julistettu ylityökielto päättyy saman tien.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Kaivosalan sopimus koskee noin 2  000:ta työntekijää. Sopimuksen myötä Teollisuusliitto ja Teknologiateollisuus ovat saaneet kaikki työehtosopimuksensa neuvoteltua. Sopimusten piirissä on kaikkiaan noin 120  000 työntekijää.

–  Olemme iloisia siitä, että kaivostenkin osalta päästiin lopulta sopuun, joka noudattelee pääalamme ehtoja, kuten kiky-tuntien poistamista. Toivottavasti vielä kesken olevissa neuvotteluissammekin työnantajapuoli vihdoin havahtuu huomaamaan, mikä on tämän kierroksen yleinen linja teollisuudessa, Teollisuusliiton puheenjohtaja Riku Aalto sanoi tiedotteessa.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa